avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu Crestere si ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu Crestere si ingrijire copil

Am nascut pe data de 11 iulie .Sunt in concediu prenatal din data de 08.06.2012.Pot benficia de cele 126 zile de concediu medical si dupa ce am nascut sau este obligatoriu ca la 42 zile dupa nastere sa depun dosarul pt CIC?
Potrivit OUG 158 DIBN 2005,concediul de maternitate este de 126 zile calendaristice. Conditia sa primiti indemnizatie crestere copil este sa aveti cel putin 42 zile de concediu de maternitate dupa nasterea copilulul. Da, puteti beneficia de cele 126 zile calendaristice de concediu de marternitate
Puteti beneficia de toate cele 126 de zile de concediu de maternitate iar la terminarea acestuia veti putea beneficia de CCC.
Daca ati intrat in concediu de maternitate prenatal in data de 8iunie si ati nascut in 11iulie,inseamna ca din cele 126 de zile calendaristice ati efectuat deja 33.
Aveti doua posibilitati si anume:
-efectuati doar cele 42 de zile obligatorii de cm postnatal incepand din 11iulie,dupa care intrati in ccc
-efectuati restul de 93de zile de c. de maternitate ramase din totalul de 126,dupa care intrati in ccc
Dvs. sunteti cea care decide cum este mai bine,sau care varianta va avantajeaza mai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal si cic andyc76 andyc76 Buna ziua. As vrea sa stiu daca sunt obligata sa cer CIC dupa 42 zile de la nastere din moment ce eu sunt inca inca in prenatal. Mentionez ca sunt in ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal ggami ggami Buna seara! As dori sa stiu de cate sapt de sarcina se poate intra in prenatal. Daca am 30 de sapt si 2 zile si imi iau 3 zile de medical(pt copilul de trei ... (vezi toată discuția)
Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)