Buna ziua,
Am o nelamurire in privinta incadrarii salariului , sper sa ma puteti ajuta.
Am cerut transformarea postului cu studii medii (M) pe care eram, in post de nivel superior corespunzator studiilor absolvite, in baza OG nr 10/2008, art. 8 care spune in felul urmator: absolventii invatamantului sup. de lunga sau de scurta durata care la data trecerii pe functia coresp. studiilor abs. erau incadrati pe functii cu nivel de sutdii inferior, specifice domeniului in care au absolvit studiile univ., se incadreaza la gr. prof. coresp. studiilor absolvite, la care se asigura o crestere cu pana la 20% a salariului de baza avut.
Nelamurirea mea este in privinta salariului , s-a calculat bine sau nu?
Salariul meu de baza era: 1016
1016x20%=1219 corect?
Dar salariul meu a fost calculat asa: 944 salariul de incadrare conform grilei + 189 majorare de 20% adica 1.133.
Sa va spun si explicatia lor: deoarece scria in adresa de la Min. Muncii " se incadreaza la acel grad profesional, coresp. studiilor sup. absolvite, la care se asigura o crestere cu pana la 20% a salariului de baza avut, fara a mai trece prin nivelul de debutant" .... m-au trecut pe nivelul imediat urmator dupa debutant avand incadrarea de 944 scazandu-mi salariul de la 1219 cat ar fi trebuit sa am normal cu cresterea de 20% la 944 , pentru ca asa trebuie sa se ia fiecare treapta la rand.
Adica referent: debutant,gr. 3, 2, 1, 1a.
Pe scurt, in loc sa fiu incadrata cu salariul de 1219 pe referent gradul 2 am fost incadrata pe referent gradul 3 cu sal 944, pentru ca trebuie sa le iau la rand.
E corect?
Stiti cumva vreo lege in care spune asa ceva sau articol?
Multumesc ptr. ajutor!
"Legea" de care vorbiti este chiar OG nr.10/2008 art.8 invocat de dvs.Vi s-a asigurat încadrarea la gradul corespunzator studiilor absolvite, iar cresterea slaariului de baza avut trebuie sa fie de pana la 20%, deci nu 20%.
Multumesc ptr. raspuns, stiu ca trebuia sa fie pana la 20% , nelamurirea mea este daca scrie in vreo lege ca trebuie luate treptele la rand, ptr ca nu au spus ca nu-mi dau sa spunem 19%, ci ca trebuie sa iau la rand gradele de referent.Scrie undeva ca asa trebuie procedat, sa iei gradele de referent la rand?