avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Certificat competente
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Certificat competente

Certificatul de competente pentru limba engleza obtinut la Bac 2012 cu calificativul C2 poate fi folosit pentru admitere la o facultate in strainatate ? Sau e valabil doar in Romania? La ce foloseste acest certificat?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 14:39, 25 Iulie 2012

Nici in Romania nu este acceptat la (toate) facultatile unde se cere un certificat de competenta lingvistica decat daca candidatul este absolvent al unei clase bilingve sau cu predare in limba engleza intensiv. Nu se pot compara cu certificatele Cambridge care au cea mai larga recunoastere si permit admiterea la studii ori angajarea fara test de limba engleza.

Certificatul poate folosi la admiterea in tara (nu mai da test) daca absolventul alege un profil cu predare in limba engleza sau intr-un CV pentru angajare (daca este sustinut de cunostinte temeinice).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie traducator autorizat Carmen Viorica Pop Carmen Viorica Pop Buna ziua/seara tuturor, Am gasit foarte interesante discutiile de pe acest forum referitoare la autorizatia de traducator autorizat dar pe mine nu m-a ajutat ... (vezi toată discuția)
Obtinere atestat traducator mara2015 mara2015 Buna ziua, am absolvit un liceu bilingv pe engleza, as vrea sa stiu daca pt obtinerea atestatului de traducator e destul copia legalizata de bac sau mai ... (vezi toată discuția)
Diplome necesare pentru pfa Martinnn Martinnn Bună seara, Sunt cetățean britanic, sunt în România de 3 ani. Aș dori să îmi fac un PFA pentru a putea da lecții de limba engleză . Am diploma ... (vezi toată discuția)