avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit deductibilitate asigurari de viata/sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

deductibilitate asigurari de viata/sanatate

In ce limita sunt deductibile cheltuielile cu asigurarile de viata si sanatate pentru un salariat al societatii care este si asociat la calculul impozitului pe profit/venit?
Cel mai recent răspuns: miha7070 , utilizator 11:11, 26 Iulie 2012
Potrivit art21 Cod Fiscal chelt.sunt deductibile daca sunt efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile.
Conform art.21 alin.3 lit.k, chelt.cu primele de asigurare voluntara sunt deductibile in limita sumei reprez.echivalentul a 250 EURO intr-un an fiscal pentru fiecare participant.

Pentru asigurarile de viata- art.55 alin.3 lit.g prevede ca primele de asigurare platite de suportator ptr.salariatii proprii sau alt beneficiar de venituri din salarii, la momentul platii primei respective, altele decat cele obligatorii sunt avantaje in natura.
Cf.pct.70 lit.h din Norme , sumele privind primele de asig.altele decat cele obligatorii, se includ in venitul brut din sal.si se impoziteaza. Deci daca se includ in venituri din salarii si se impoziteaza sunt deductibile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - deductibilitate asigurari Gabisc Gabisc Care asigurari pot fi trecute ca cheltuieli deductibile in cazul PFA neplatitor de TVA Multumesc (vezi toată discuția)
Dilema marisas marisas Cum interpretati prevederile Titlui II -Impozit pe profit Codul fiscal "Art. 21 alin.(4) Urmatoarele cheltuieli nu sunt deductibile: k) cheltuielile cu ... (vezi toată discuția)
Deducere asigurare cristian_conea cristian_conea Am incheiat anul acesta o [b]POLITA DE ASIGURARE DE VIATA LEGATA DE FONDURI DE INVESTITII - Tarif Z10R[/b] (asigurare + economisire) si mi s-a spus ca primele ... (vezi toată discuția)