avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... INCOMPATIBILITATE
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

INCOMPATIBILITATE

Sotul este contabil sef intr-o UAT iar sotia este contabil in cadrul aceluiasi compartiment financiar-contabil , amandoi fiind functionari publici . Sunt supusi art 95 din legea incompatibilitatii si ce se impune mai precis?
Cel mai recent răspuns: ContSters259084 , utilizator 23:28, 23 Iulie 2012
Aici intrati sub incidenta conflictului de interese,exista mai multe tipuri de conflicte de interese cum ar fi :conflict de interes potential,conflict de interes actual sau conflict de interese consumat.Dumneavoastra va aflati in situatia conflictului de interes potential.

Se mai spune conf art 253 din Codul Penal ca nu pot lua parte la luarea unei decizii daca aceasta aduce beneficii materiale pentru:-propria persoana,-sotul sau,-o ruda ori un afin pana la gradul al 2 lea inclusiv,-o persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase
de orice natură.
Prin funcţionar se înţelege persoana menţionată în alin. 1, precum şi orice salariat
care exercită o însărcinare în serviciul unei alte persoane juridice decât cele prevăzute
în acel alineat.
Fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un
act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos
material pentru aceste categorii, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi
interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă.
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2012
ContSters259084, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de munca la primarie 420561NV20 420561NV20 as dori sa stiu daca este legal ca intr-o primarie sotia primarului sa ocupe postul de casiera,si unde as putea face o sesizare cu privire la acest aspect?va ... (vezi toată discuția)
Conflict interese responsabil contract membru comisie receptie lucrari wazz wazz Buna ziua ! Avem urmatorul caz: X este responsabil de contract lucrari. La sfarsitul lucrarilor X este trecut in comisia de receptie a calitatii lucrarilor ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate vasea_13 vasea_13 Vreau sa stiu daca exista vreo situatie de incompatibilitate atunci cand 2 soti ocupa in aceeasi comuna functiile de primar si director de scoala (vezi toată discuția)