avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Chirias vrea sa se declare persoana fizica autorizata
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Chirias vrea sa se declare persoana fizica autorizata

Buna ziua
Chiriasul meu vrea sa se declare PFA
Ce inseamna asta pt mine ca proprietar...care sunt riscurile???
Daca o sa am nevoie de apartament?
In fine sunt cam nelinistita si poate ma puteti ajuta dvoastra punindu ma in garda !
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: andreea01 , utilizator 20:42, 25 Iulie 2012
Chiriasul dv. vrea sa-si faca un PFA, adica sa-si declare un sediu social. Pentru asta ii trebuie semnatura vecinilor direct "afectati" (sus, jos, stanga, dreapta) si semnatura presedintelui asociatiei. Dv. il puteti ajuta sa obtina aceste semnaturi prin recomandarea dv. verbala sau scrisa catre asociatie in cazul in care intampina dificultati.

Pentru dv. nu exista niciun pericol.Nu platiti impozite, nu platiti taxe, nu riscati nimic mai mult decat locuirea lui acolo si orice ar presupune asta ca persoana fizica. Daca veti dori sa reziliati contractul cu el o puteti face similar si daca e si daca nu e PFA.
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2012
elga50, moderator
Daca nu primiti bani pentru inchirierea imobilului pt PFA, atunci in interesul dvs. este sa incheiati un contract de comodat.
Daca primiti bani - chirie - veti incheia un contract de inchiriere, pe care il veti inregistra la Administratia Financiara, pentru a fi luata in evidenta cu impozitul aferent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere stoicamaria stoicamaria Se poate rezilia un contract de inchiriere fara semnatura chiriasului? Se pare ca am patit-o,si asta ne-a cauzat foarte multe probleme.As fi recunoscatoare ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere reziliat cu abuz Imotep Imotep Buna, dupa ce am intrebat in stanga si in dreapta, am decis sa-mi expun problema cu care ma confrunt si pe acest forum, in speranta ca voi primi solutia cea ... (vezi toată discuția)
Contract comodat alina2285 alina2285 Buna ziua. As vrea sa ma sfatuiti si pe mine cum pot incheia un contract de comodat. Practic vreau sa inchiriez un apartament si sa fac un contract dar care sa ... (vezi toată discuția)