avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Proprietate neintabulata
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Proprietate neintabulata

Parintii mei, decedati au cumparat in anul 1991 un apartament din fondul locativ de stat. eu nu gasesc contarctul doar o decizei in care este specificat ca ua cumparat imobilul de la adresa respectiva. Daca nu sunt inscris in cartea funciara imi pierd dreptul de proprietate prin mostenire, fiind unicul lor fiu.
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 13:21, 25 Iulie 2012
nu, nu va pierdeti dreptul de mostenire, insa la notar trebuie sa faceti dovada obtinerii, de catre parinti, a acelui apartament.
Fiind vorba despre un contract vânzare cumpărare, acesta trebuia înregistrat la administraţia financiară pentru plata taxelor şi impozitelor locale. La adm. financiară sw-ar putea să găsiţi o copie după contract, cu care puteţi merge la notariat.
La notariat nu se primesc acte in copie asa cum spune domnul liamic 43, doar acte originale. Un notar nici nu va legaliza si nici nu va dezbate o succesiune dupa un act in copie. Cu copia ce ati putea-o gasi la administratia financiara trebuie sa mergeti la societatea care a vandut apartamentul parintilor si a emis actul original. Puteti incerca sa mergeti si cu decizia de cumparare a apartamentului (pe care spuneti ca o aveti) , si poate este trecut acolo nr actului de vanzare cumparare si vi se elibereaza duplicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate pierdut anca78 anca78 Buna ziua! Parintii mei au pierdut titlul de proprietate al apartamentului. Au in prezent procesul verbal de predare-primire si planul ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune lorma lorma Buna ziua,am si eu o intrebare......Suntem 4 mostenitori pe un teren agricol,titlul de propietate original se afla la un unchi de al meu.Eu am spus ca ma ocup ... (vezi toată discuția)
Pierdut contract vanzare cumparare apartament paicaflorica paicaflorica Buna seara.Am pierdut contractul de vanzare cumparare al apartamentului pe care l-am cumparat in urma cu peste 20 de ani.Am obtinut extras de carte funciara pt ... (vezi toată discuția)