avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinta de divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinta de divort

Bine v-am gasit pe pagina acestui Forum! As avea o intrebare,cred eu foarte simpla si sper sa n-o complic cu inconstienta limbajului juridic...Doresc sa aflu care este procedura legala in ce priveste definitivarea sentintei?Mentionez ca eu nu ma aflu in tara si momentan nici nu am posibilitatea de a calatori; in schimb as dori sa ma casatoresc aici in strainatate....Exista vreo posibilitate,o cale de rezolvare?
Va multumesc anticipat ptr. raspuns si va doresc o zi placuta! M
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:58, 24 Iulie 2012
Banuiesc ca dosarul s-a termint si va referiti la legalizarea sentintei...acest lucru se face personal sau prin mandatar, se plateste o taxa de timbru, un timbru judiciar si se face legalizarea propriu-zisa la registratura instantei care s-a pronuntat pe divort.
Daca s-a dispus si revenirea la numele avut anterior sau la alte capete de cerere accesorii divortului, cum ar fi cele privitoare la copiii minori, va veti conforma rigorilor acestora!
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2012
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Pe langa ce v-a spus stan petru-radu, cred ca va este de folos si acest topic:

www.avocatnet.ro/content/for...
Va multumesc ptr. raspunsul prompt stimate Domn. am mentionat ca nu ma aflu in tara si m-ar interesa cum as putea rezolva totusi problema mea.
Prin mandatar v-a zis stimatul domn, adica sa imputerniciti pe cineva- un cunoscut, o ruda, un avocat sa va rezolve problema.
Imputernicirea o faceti la Consulat sau la Ambasada
Cum vi s-a spus deja, prin mandatar - adica printr-o persoana imputernicita in acest sens.
Puteti face procura la consulatul Romaniei ca sa fie in limba romana, este de preferat unui notar public din tara unde sunteti pentru ca acel notar ar trebui sa aiba apostila de la Haga iar procura ar trebui tradusa si legalizata in Romania.

Aici puteti citi despre procurile speciale (adica eliberate pentru un anume scop, in cazul dvs. pentru legalizarea sentintei de divort):
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apostila pe procura? stelianacorla stelianacorla Buna seara, fiul meu a facut o procura legalizata la un notar in Germania pt. ca eu sa-i pot preschimba in RO certificatul de nastere vechi cu formatul nou ... (vezi toată discuția)
Procura pasaport si insotire minori fara apostila Elena_95 Elena_95 Am o mare problema: sunt in tara de 2 luni impreuna cu surorile mele minore. Mama este in Italia. Eu si surorile mele trebuie sa ne intoarcem in Italia pentru ... (vezi toată discuția)
Obtinerea unei apostile pt. certificatul de casatorie (am rezidenta in strainatate) dan_daniel dan_daniel Trebuie sa obtin o apostila dupa certificatul de casatorie, locuiesc in strainatate si se pare ca Ambasada nu ofera astfel de servicii si oricum probabil ar ... (vezi toată discuția)