avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am nevoie de putin ajutor din nou ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am nevoie de putin ajutor din nou ...

Este vorba de accidentul la care am participat din pacate pe data de 7 iunie... ( www.avocatnet.ro/content/for... ) .

Ei bine nici acum nu a fost depusa plangerea penala ,sau a fost depusa dar dosarul nu a plecat de la politie inca... ce se intampla daca nu este trimis dosarul in 60 de zile ? nu voi mai fi cercetat penal... ? daca a fost depusa plangerea penala de acum o saptamana sa zicem ,politia mai are voie sa tina dosarul ???
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 16:17, 24 Iulie 2012
politia poate tine dosarul pina considera ca a finalizat cercetarile in acest caz.
plingerea trebuie depusa in 2 luni (nu in 60 de zile, sunt chestiuni dferite) insa depunerea acesteia nu inseamna o imediata trimitere a dosarului la parchet.
insa nedepunerea plingerii in termen duce la inchiderea dosarului de catre parchet si suspendarea permisului ptr 90 de zile.
ei bine si daca se constata vatamare corporala usoara si se trimite dosarul la parchet impreuna cu plangerea penala sunt pasibil de anularea permisului ? sau doar de suspendarea acestuia...?
daca veti fi condamnat penal, permisul se va anula. daca se va inchide dosarul penal, veti primi 90 de zile suspendare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto vvaassiillee vvaassiillee Am fost gasit vinovat de producerea unui accident auto.(depasire neregulamentara)Victima are certificat medico-legal pe 19 zile.Nu a depus plangere la politie ... (vezi toată discuția)
Daca victima decedeaza din alte motive mult mai tarziu ramai cu fapta? valentyno21 valentyno21 am avut un acc acum 3 ani ,efectuam mersul inapoi cu o dubita si nu am observat o batrana ca a sarit in spate si cineva mi a spus sa fiu atent ca am pe cineva ... (vezi toată discuția)
Termen instiintare victima accident rutier cu privire la identificare autor Investor21 Investor21 Buna ziua, Referitor la aceasta fraza, extrasa din codul de procedura penala, daca nu ma insel (am dat si eu o cautare pe net): Victima accidentului ... (vezi toată discuția)