avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto

Am fost gasit vinovat de producerea unui accident auto.(depasire neregulamentara)Victima are certificat medico-legal pe 19 zile.Nu a depus plangere la politie in termen de 2 luni de la producerea accidentului, dar a depus certificatul medico-legal la politie, iar politia l-a trimis mai departe la procuratura(parchet).Mi-a venit si citatia sa ma prezint.Care sunt demersurile in continuare?
1) Sa iau un avocat?
2) Ce daune poate sa ceara victima si cine le despagubeste?(am rca la masina)
3) Ce sanctiuni pot sa primesc?
4) Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 19:29, 6 Septembrie 2012
1. ar fi bine mai ales ptr a folosi lipsa plingerii penale
2. nu va cere daune in dosarul penal ptr ca nu a depus plingere prealabila. ptr civil va trebui sa achite taxe. Oricum, plateste asiguratorul deci nu ar trebui sa va deranjeze.
3.daca dosarul se inchide ptr lipsa plingerii penale atunci dosarul se va restitui la politie si se va suspenda permisul ptr 90 de zile;
4.ce am scris mai sus :)
Este prima data cand patesc un accident.Nu inteleg, cum adica lipsa plangerii penale?Nu voi fi cercetat penal pentru vatamare corporala din culpa?Victima vrea sa isi recupereze banii (deplasari, taxa rar, medicamente, reparatie auto). Nu stiu decat nr de zile de pe certificat., dar stiu sigur ca nu a stat in spital.Cum isi va recupera banii si cine plateste?Ce sanse are dosarul sa se inchida pentru lipsa plangerii penale?
Cu atit mai mult aveti nevoie de un avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier - vatamare corporala - cheltuieli spitalizare - cercetare penala efuionut efuionut Acum cateva zile parintii mei au avut un accident rutier. Tatal meu nu era sub influenta bauturilor alcolice, era ceata nu a adaptat viteza la conditiile de ... (vezi toată discuția)
Termen instiintare victima accident rutier cu privire la identificare autor Investor21 Investor21 Buna ziua, Referitor la aceasta fraza, extrasa din codul de procedura penala, daca nu ma insel (am dat si eu o cautare pe net): Victima accidentului ... (vezi toată discuția)
Victima accident auto, calcul despagubiri gby551 gby551 Buna ziua! Am fost victima unui accident auto, rezultatul fiind masina dauna totala, mana rupta si alte lovituri la membre. Inca nu am contactat asiguratorul ... (vezi toată discuția)