avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... daca victima decedeaza din alte motive mult mai tarziu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

daca victima decedeaza din alte motive mult mai tarziu ramai cu fapta?

am avut un acc acum 3 ani ,efectuam mersul inapoi cu o dubita si nu am observat o batrana ca a sarit in spate si cineva mi a spus sa fiu atent ca am pe cineva in spate.batrana cazuse jos.a primit zile de recuperare 60 pt.fractura femur.mentionez ca nu a facut nici o declaratie sau plangere la politie.dosarul a ramas cu anii la politie si dupa 3 ani a decedat de batranete.intrebare ?in cazul acesta raman cu fapta?mentionez ca am doi martori trecuti in declaratie care au spus verbal ca nici nu am atinso ca sa impiedicat din spaima(mentionez ca nu se afla pe trotuar sau trecere pietoni.Cu respect
Cel mai recent răspuns: xuser , utilizator 11:04, 17 Octombrie 2011
datorita faptului ca a avut 60 de zile si ca nu a depus plingere, dosarul penal va fi inchis iar fapta ramine contraventie. veti avea permisul suspendat ptr 90 de zile dupa ce politia va primi dosarul dvs impreuna cu ordonanta de NUP de la parchet.

moartea din cauze naturale a victimei nu are nici o influenta asupra dosarului.
mentionez ca nu s a facut inca expertiza,am deschis dosar penal pe numele meu.fara plangere(si declaratie)dnul procuror nu ma poate trimite in judecata in acest caz de deces ulterior al
''victimei''?
daca este adev ca sunt sanse mari sa scap cat dr repede pot primi n.u.p de cand ajunge dosarul la procuratura?sunt cai de grabire a procedurii?pot influenta acest lucru cumva(inlesni).eu am depusa la dosar o singura declaratie ce depusa in ziua accidentului.Multumiri
daca decesul nu are nici o legatura cu accidentul (cel mai probabil ca nu exista o legatura) atunci nu veti acuzat de ucidere din culpa. fapta va ramine doar o vatamare corporala cf art 181 CP pentru care este nevoie de plingere prealabila.
Oricum termenul de depunere a plingerii a fost depasit cu mult - acesta era de 2 luni de la data accidentului.
ok .ce ma doare pe mine ca este penal si atrage anulare permis
?

Alte discuții în legătură

Accident auto idkwhy idkwhy In urma cu 6 luni am fost implicat intr-un accident auto , acesta nepetrecandu-se din vina mea (conform expertizei politiei si contra-expertizei) zona nefiind ... (vezi toată discuția)
Accident idkwhy idkwhy In data de 03.12 am fost implicat intr-un accident auto soldat cu un deces , accidentul nepetrecandu-se din vina mea . Am fost testat cu aparatul drager de ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis - alcool idkwhy idkwhy Acum aproximativ doua luni am fost implicat intr-un accident auto cu victima , am fost dus la spital pentru a mi se recolta probe de sange iar rezultatul a ... (vezi toată discuția)