avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare casa

acum 3ani prietenul meu cu care am si un copil de 3ani si-a vandut apartamentul pentru a incepe constructia unei case pe un teren apartinand mamei mele,aceasta a fost construita dar nefinalizata,acesta find si stadiul actual,autorizatia de constructie a acestei case este pe numele mamei ea fiind si proprietara terenului pe care a fost construita .in prezent eu si prietenul ne-ma certat iar el ma ameninta ca va vinde aceasta constructia mentionata mai sus ,se poate face ceva in acest sens?multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 15:31, 24 Iulie 2012
1) Nu poate sa vanda deloc aceasta constructie,nici el,nici dvs,ptr ca apartine mamei dvs. Ea ( mama dvs ) este detinatoarea terenului precum si a autorizatiei de constructie.
2) Prietenul dvs ar putea sa capete ceva in instanta daca dovedeste ca are bonuri,facturi,chitante de pe materialele de constructie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru pe teren dar nu si pe casa! pot vinde casa? ovidiuvk ovidiuvk Buna ziua! Problema mea e urmatoarea: am un teren de 500 mp in al carui CF la proprietar apar eu, dar la sarcini apare un sechestru, impus de catre o ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata.in urma cu 30 de ani am construit o casa pe terenul ... iulia2015 iulia2015 Buna dimineata.In urma cu 30 de ani am construit o casa pe terenul meu proprietate.Pe vremea aceea eram intr-o relatie de concubinaj.Proiectul de casa este ... (vezi toată discuția)
Teren pe un nume si casa pe alt nume crynaku crynaku casa are autorizatie de constructie pe numele tatalui si terenul este trecut in titlul de proprietate al bunicului decedat dupa mama,mentionez ca la acest ... (vezi toată discuția)