Buna dimineata.In urma cu 30 de ani am construit o casa pe terenul meu proprietate.Pe vremea aceea eram intr-o relatie de concubinaj.Proiectul de casa este facut atat pe numele meu cat si pe numele concubinei.Pe chitanta eliberata de primarie, pentru plata autorizatiei de constuctii este trecuta concubina.Intre timp au intervenit probleme , si ne-am despartit.Constructia casei este in totalitate facuta de mine,nu a contribuit cu nimic, este undeva lacuta la tara, ridicata din pamant, pe furci de lemn, este acoperita , dar nu este finalizata, nu se poate locui in ea. Locul si casa respectiva vreau sa o vand, insa am inteles ca nu pot sa o vand , ca mi-ar trebui si acceptul fostei concubine, ca ar avea si ea acolo drept asupra casei, ca se afla scrisa pe acea chitanta, si este pe proiectul casei.Va rog daca ma puteti ajuta cu o informatie. Va multumesc
Atunci, teoretic, casa ii apartine doamnei respective.
Daca au trecut 30 de ani in care terenul impreuna cu locuinta a fost stapanit doar de concubin (proprietarul terenului), acesta poate incerca sa solicite instantei constatarea dobandirii dreptului de proprietate asupra constructiei (chiar nefinalizate) prin uzucapiune.
Consultati un avocat.
Da, trebuie neapărat mers la avocat pentru un studiu de caz și nu deschis proces aiurea.
Se impune o.analiza juridica foarte atenta.
Veți avea nevoie de avocat bun.
Nu este un divorț ca sa fie un proces simplu.
Autorizatia de constructie nu s-a mai eliberat intre timp, nu este decat acea chitanta , care e trecuta doamna, probabil dansa a mers la Primarie. S-a constat intre timp, ca acel teren apartine unei alte primarii , existand intre ele un proces , si a castigat primaria cealalta, care ar trenui sa ma puna in drepturi, nu primaria unde am platit si platesc si in momentul de fata impozitul.Autorizatie de constructie nu s-a mai eliberat, ci exista numai acea chitanta de plata pentru eliberarea autorizatiei de constructiei, care nu s-a mai eliberat intr-un final.
Vanzare casa
asime
acum 3ani prietenul meu cu care am si un copil de 3ani si-a vandut apartamentul pentru a incepe constructia unei case pe un teren apartinand mamei mele,aceasta ... (vezi toată discuția)