avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasire domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasire domiciliu

Buna ziua,

Sunt casatorita, am doi copii minori (sub 3 ani) si locuiesc impreuna cu sotul si socrii. Mentionez ca nu am mutatie la actualul domiciliu. Copiii au fost inregistrati la primaria din orasul, unde am CI-ul. Pe fondul unei situatii puternic conflictuale, doresc sa parasesc, impreuna cu cei doi copii, locuinta sotului. In cazul unui proces de custodie, pot fi acuzata de parasire de domiciliu sau mai rau, rapire?
Cel mai recent răspuns: cristip , utilizator 22:43, 25 Iulie 2012
Mutati-va si instiintati-l unde se afla copiii.
Indiferent de ce veti fi acuzata ( ca sa ma exprim in termenii dvs. ) nu veti avea probleme penale.

Va trebui insa sa deschideti si proces de divort la scurt timp dupa ce veti parasi domiciliul conjugal.
Nu exista asa cum inainte parasirea domiciliul ca delict in cazul dv. Doar ce cred ce s-ar putea gasi o solutia la cazul dv daca locuinta este a sotului si nu a socri, Instanta poate sa va da folosinta locuintei pentru dv, obligand sotului si mai ales socri la parasirea locuintei dupa noul cod civil. Solutia e mai simpla si dupa aia puteti schimba unde vreti daca e cazul.
Oriunde in Europa ai avea domiciliul nu vei fi acuzata de parasire domiciliu. Exista Libertatea fiecarui cetatean . Constitutia garanteaza aceasta libertate . Oare avocatii romani de evita a zice asta .
Poate avea influenta in eventualitatea incredintarii copiilor.
Nu trebuie sa deschizi actiune de divort imediat.
Trebuie sa soliciti ajutor si este Gratis , la Tribunalul de pe langa resedinta sau mai bine zis adresa din actul de identitate.
Deci , te poti convinge singura .
Inclusiv ajutor financiar din partea sotului se poate obtine anticipat pana la pronuntarea divortului.
In privinta copiilor si conflictelor familiare este Lege .
Unde e Lege nu-i tocmeala.
Succes...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire domiciliu - urmari motiv motiv Daca dupa o cearta zdravana (in care au fost de fata si parintii mei si parintii lui) am decis sa iau copiii si sa plec la mama, se poate considera ca am ... (vezi toată discuția)
Se considerā pārāsire de domiciliu ,dacā...??? Lumianda Lumianda Am probleme de neintelegere si incompatibilitate cu sotul meu.Certurile au devenit prea stresant pentru toti membrii familiei.Avem trei copii,Unul major si doi ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului denisianis denisianis vreau sa parasesc domicilul cu minorii fara consimtamantul sotului cum trebuie sa procedez sa nu am probleme (vezi toată discuția)