avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se considerā pārāsire de domiciliu ,dacā...???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se considerā pārāsire de domiciliu ,dacā...???

Am probleme de neintelegere si incompatibilitate cu sotul meu.Certurile au devenit prea stresant pentru toti membrii familiei.Avem trei copii,Unul major si doi minori.De o lunā m-am mutat la pārintii mei cu copiii,pentru a evita stresul,si a avea timp pentru gåndire si calmare.Intre timp nu am observat remedierea situatiei.Neāntelegerile Sunt pe acelasi nivel.El nu accepta aceasta situatie.In cazul in care nu ma intorc ,,acasā,,,de bunā voie,,,(fapt ce momentán nu vreau sa fac),face tót posibilul,spune el,ca sā mā acuze cu pārāsire de domiciliu,si sā inapoieze minorii.Asa o sā fiú nevoitā sā mā intorc acasā,pentru eu vreau sā fiú cu copiii mei. Avem parte de santaj emotional.!!!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:13, 3 Mai 2016
Este parasire de domiciliu, dar fara nicio semnificatie juridica si fara consecinte negative pt dvs. Oricum nu ati plecat pt ca va era bine si inteleg ca ati avut si acceptul sotului, cel putin intr o prima faza.

Locuinta copiilor este impreuna cu parintii sai. Daca parintii nu mai locuiesc impreuna atunci acestia- de comun acord - stabilesc unde va fi domiciliul acestora. In caz de neintelegere intre parinti, va decide instanta.
Pai lasati-l sa va acuze de parasire de domiciliu, daca asa zice.
Poate descopera si el ca nu prea are unde sa va acuze.

Nici cu returnarea minorilor nu e chiar asa de simplu. Poate veni sa-i ia pur si simplu (cum i-ati luat si dvs de acasa), insa pentru ca lucrurile sa fie clare si legale este nevoie de o hotarare judecatoreasca.
Oricare dintre dvs (parintii) aveti nevoie de o astfel de hotarare judecatoreasca in care sa se stabileasca domiciliul copiilor (pentru ca nu va intelegeti).

Ce varste au minorii si ce vor ei sa faca? Merg la scoala? Unde vor sa locuiasca?

Intentionati sa divortati? Daca da depuneti actiunea la instanta de care apartineti si cereti si stabilirea domiciliului copiilor la dvs.
Nu va poate acuza de parasire de domiciliu.
El confunda legislatia romana cu legislatia aplicabila in alte cauze cu element de extraneitate.

Daca deschide proces aveti dreptul de a va apara si de a propune probe in aparare.
Nu va poate obliga sa va intoarceti cu minorii la locuinta unde exista stresul care poate afecta grav si micutii.
Simplul fapt ca ar deschide un proces nu inseamna ca ar obtine si castig de cauza.
Are o situatie de dezavantaj sub aspectul pozitiei din proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copii in urma unui concubinaj cu un cetatean strain deialove deialove Buna seara. Am doi copii de 3 si respectiv 6 ani, rezultati in urma unei relatii de concubinaj de 8 ani. Ca urmare violentelor fizice si psihice,precum si la ... (vezi toată discuția)
Divort si incredintare minori cristina888 cristina888 Buna seara. Verisoara mea D., domiciliata in orasul G. vrea sa divorteze de sotul ei. (motive: neintelegere, infideliatate). Mentionez ca exista 2 copii ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie, implicatii ContSters93450 ContSters93450 Buna ziua, fratele meu a parasit domiciliul conjugal, mutandu-se la parinti (intentioneaza sa divorteze), intrucat, de ani de zile, relatia cu sotia sa nu mai ... (vezi toată discuția)