avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copii in urma unui concubinaj cu un cetatean ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copii in urma unui concubinaj cu un cetatean strain

Buna seara. Am doi copii de 3 si respectiv 6 ani, rezultati in urma unei relatii de concubinaj de 8 ani. Ca urmare violentelor fizice si psihice,precum si la solicitarea lui verbala de a parasi locuinta, am luat copiii si am plecat la parinti in alt judet. Tatal copiilor nu este cetatean roman, are carte de sedere pe 5 ani obtinuta in urma concubinajului, are un comportament deviant, este un impatimit jucator de cazino si are un anuturaj rau famat format din cetateni rromi cu diferite activitati ilegale. Acum ma ameninta ca daca nu ma intorc acasa cu copiii ma va da in judecata pentru parasire de domiciliu si custodia coiilor, ca ma va teroriza, ca ma va face sa imi doresc moartea si multe alte injurii. Eu am martori si dovezi (inregistrari telefonice si mesaje). Dupa ce am parasit locuinta comuna de 50 cu 50% mi-am schimbat domiciliu la parinti. As vrea sa stiu daca ma poate da pentru parasire de domiciliu si daca legea ii poate incredinta lui unul din copii, el asa sustine ca noul cod permite acest lucru in mod obligatoriu. Mentionez ca el nu s-a ocupat deloc de educatia si cresterea copiilor decat financiar.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: deialove , utilizator 18:17, 30 Noiembrie 2014
Puteti investi instanta cu o cerere de chemare in judecata ptr stabilirea domiciliului copiilor la Dvs si obligarea la plata unei pensii de întreținere. Din ce Spuneti Dvs, si cu probatoriul administrat in fata instantei de judecata, copiii vor ramine la dvs. In aceste cauze se urmărește interesul suprem al minorilor, si instanta va decide.

Daca reușiți sa va înțelegeti cu privire la toate aspectele ( nume, domiciliu minori, program de vizita, pensie), puteti apela la un notar sau la mediator. Dvs sunteti cea care știți ce va doriți, dar nu acceptați sa conviețuiți in teroare, si nu lăsați ca aceste conflicte sa-si pună amprenta asupra dezvoltării celor mici.
Ultima modificare: Duminică, 30 Noiembrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator
Eu imi doresc sa ne intelegem pe cale amiabila si nu mi-as dori sa ajungem intr-un proces, dar el este cel care ma ameninta cu deschiderea procesului gandindu-se ca amenintarile lui de a-mi lua unul din copii ma vor determina sa ma intorc la el. Convietuirea cu el din ultimul timp m-a afectata foarte mult psihic si nu imi doresc sa ma intorc. Faptul ca am stat acasa pentru cresterea si ingrijirea copiilor, refuzul lui de a -mi permite sa lucrez desi am studii superioare si manipularea lui mi-au stirbit personalitatea si increderea in mine.
As dori sa stiu daca el va deschide proces unde se judeca la domiciliul paratului sau a reclamantului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se considerā pārāsire de domiciliu ,dacā...??? Lumianda Lumianda Am probleme de neintelegere si incompatibilitate cu sotul meu.Certurile au devenit prea stresant pentru toti membrii familiei.Avem trei copii,Unul major si doi ... (vezi toată discuția)
Ajutor- autoritate parinteasca mihaelales mihaelales Buna ziua Traiesc in concubinaj de 15 ani. In urma acestei convietuiri au rezultat doi copii ambii avand in prezent peste 10 ani. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Pot pleca cu doi copii minori înaintea pronunțării divorțului Petri Petrișor Petri Petrișor Bună ziua, In ultimii 3 ani nu mă mai înțeleg cu soțul de loc, avem doi copii minori și doresc să divorțez ptr că soțul este violent fizic, psihic ... (vezi toată discuția)