avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cazier la angajare sau dupa angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cazier la angajare sau dupa angajare

prezentarea cazierului la angajare este obligatorie? in toate materialele in care se vorbeste de continutul dosarului de personal, sau de controalele ITM privind dosarele angajatilor este amintit si cazierul, in ce baza legala el trebuie sa se afle obligatoriu la dosar? (daca nu este prevazut in regulamentul intern)

cazierul poate fi prezentat si dupa angajare? daca un candidat refuza sa prezinte cazierul la angajare, nu il mai angajam?

sau daca dupa angajare refuza sa aduca cazierul, el poate fi fortat in baza vreunei legi sa il prezinte?

(nu vorbesc aici de gestionari, sau alte situatii expre pravazute prin legi speciale)
Cel mai recent răspuns: mihaelaru , utilizator 19:56, 24 Iulie 2012
Solicitarea cazierului la angajare tine de politica firmei.In Codul muncii nu sunt incluse prevederi in acest sens. De obicei cazierul este obligatoriu pentru pozitiile de gestiune, pentru cele in care salariatului ii revin responsabilitati mari precum gestionare bunuri, bani etc, pozitii de manipulant ajutor gestionar In rest, este la latitudinea angajatorului daca incadreaza o persoana cu dosar penal.
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestiuni multiple iuly75 iuly75 As dori sa stiu daca un gestionar poate sa aiba mai multe tipuri de gestiuni materiale in primire ex: alimente, echipament, cazarmare. La cererea celor in ... (vezi toată discuția)
Functia operator de validare si introducere date Caddy23 Caddy23 Buna ziua, as vrea sa stiu daca cu functia de operator de validare si introducere date, se poate prelua marfa ? Pot stampila si semna facturi,avize,cmr , ... (vezi toată discuția)
Fisa de lichidare Misogina Misogina Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca se poate semna -predarea primirea de gestiune dintre angajat si angajator cu data ulterioara incheierii CIM pe durata ... (vezi toată discuția)