avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Rectificare proces verbal de punere in posesie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Rectificare proces verbal de punere in posesie

Intentionez sa achizitionez un teren si am ajuns in faza in care trebuie sa semnam contractul de vanzare cumparare. Din pacate vanzarea nu poate fi inca finalizata deoarece notarul a mai solicitat niste acte suplimentare.

Terenul a fost dobandit de catre proprietar in calitate de revolutionar (in 2001 cred). In 2003 s-a emis titlul de proprietate, insa numele proprietarului a fost scris gresit pe titlu (au uitat sa treaca al doilea prenume). Titlul de proprietate a fost modificat ulterior si s-a corectat numele.
Notarul solicita urmatoarele acte:
1. Adeverinta de la primarie/prefectura prin care se specifica articolele din lege pe baza carora a fost emis titlul de proprietate. Cererea mi se pare ciudata pentru ca pe titlu de proprietate sunt specificate legile pe baza carora s-a emis titlul. Nu stiam ca trebuie specificate si articolele. Cel mai rau este insa faptul ca primaria / prefectura sustin ca nu au cunostinta de astfel de adeverinte ... practic nu prea avem de unde face rost de un astfel de act.

2. Procesul verbal de punere in posesie rectificat cu numele complet. Din cate stiu eu, procesul verbal de punere in posesie devine inutil odata ce se elibereaza titlul de proprietate. Cum este posibil sa doreasca cineva rectificarea unui act care nu mai conteaza ? Si cine mai poate modifica acel act emis acum 10 ani probabil. Este vorba cumva de alt act de punere in posesie ce apare ulterior eliberarii titlului de proprietate ?

Am discutat cu alti notari si mi-au spus ca in mod normal nu se solicita aceste acte suplimentare, existenta titlului de proprietate fiind suficienta.

As putea sa schimb notarul si sa semnez contractul, dar nu mi-e clar care sunt riscurile.

Multumesc anticipat oricui ma poate ajuta cu un sfat/sugestie.
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2012
axyz, utilizator

Alte discuții în legătură

Teren care are la baza un proces verbal de punere in posesie si o adeverinta de proprietate, fara titlu de proprietate coppermine coppermine Buna ziua, Am semnat un antecontract pentru un teren care a fost achizitionat de persoana de la care cumpar printr-un contract v-c (cu fiul proprietarului ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate suprapus peste act de vanzare cumparare aliss73 aliss73 In anul 1992 bunicii vand o bucata de pamant din curte(300 metri)unei nepoate prin act de vanzare cumparare,pamantul respectiv ramanand in indiviziune.Vanzarea ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare versus titlu de proprietate lg.18/1991 dorelbaiu dorelbaiu In 1995 persoana [b]A[/b] dobandesate prin contr. de vanz. cump. autentificat, un teren ce fusese reconstituit pe baza lg.18/1995. Vanzarea s-a facut pe baza ... (vezi toată discuția)