avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salut
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salut

daca mi-am dat demisia din functia de consilier local,mai pot sa o retrag?
Daca se poate,in cat timp?
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2012
hazli, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 25 Iulie 2012
Art.9 (2) din Legea nr.393/2004 prevede ca, calitatea de consilier local sau de consilier judeţean încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în următoarele cazuri:
a) demisie;
...
(3) încetarea de drept a mandatului de consilier se constată de către consiliul local, respectiv de consiliul judeţean, prin hotărâre, la propunerea primarului ori, după caz, a preşedintelui consiliului judeţean sau a oricărui consilier.
.....

Art. 10 Consilierii locali şi consilierii judeţeni pot demisiona, anunţând în scris preşedintele de şedinţă, respectiv preşedintele consiliului judeţean, care ia act de aceasta. Preşedintele propune consiliului adoptarea unei hotărâri prin care se ia act de demisie şi se declară locul vacant.

Parerea mea este ca , n caz de demisie, consilierul poate reveni asupra acesteia, până la adoptarea hotărârii.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia din consiliul local Mirrella P. Mirrella P. M-ar ajuta foarte mult sa-mi spuneti ce este de facut din punct de vedere legal in urmatoarea situatie: doi consilieri locali au demisionat, demisiile au fost ... (vezi toată discuția)
Excludere consilier local stefan2 stefan2 In cazul in care un consilier local este exclus din partidul pe lista caruia a candidat si de pe ordinea de zi este scos punctul in care se ia act de pirderea ... (vezi toată discuția)
inlocuire consilier local demisionar Mircea Cristian Mircea Cristian Buna ziua! Care este Legea care reglementeaza inlocuirea unui consilier local care a demisionat din formatiunea politica pe care a reprezentat-o si ce ... (vezi toată discuția)