avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune?

Vreau sa ajut un prieten.
X are nevoie de o hartie (un fals) pentru a continua studiile. Y ii spune lui X ca il poate ajuta cu acea hartie, contra unei sume de bani. X depune bani in contul lui Y, insa Y nu ii da nimic lui X. Ceea ce a vrut sa cumpere X este total ilegal. Acum x vrea sa faca plangere la politie. Mentionez ca Y nu putea face rost de vreo hartie, voia doar sa il tepuiasca pe x. Toata discutia intre cei doi a fost purtata la telefon si pe email, insa in email scrie exact despre ce hartie e vorba. Care sunt consecintele pt x daca face plangere,? dar pt y?
Cel mai recent răspuns: weezy , utilizator 23:12, 27 Iulie 2012
Buna seara. Multumesc tuturor pt pareri. Imi pare rau ca raspund mai greu dar timpul nu imi permite.
Sa va spun mai multe detalii. Hartia aceea era defapt o diploma. X stia de la inceput ca diploma este un fals, stia ca este ilegal modul in care o obtine si a fost totusi de acord sa trimita suma de bani inainte. Y l-a mintit pe X ca ii va face el acel fals si il va inregistra tot el la un liceu pt a deveni legal.
Y nu avea vreun gand sa ii faca vreo diploma, sau sa o inregistreze undeva. Voia doar sa dea teapa.
Pe scurt: y i-a zis lui x, da banii ca iti fac eu diploma, iar x naiv, a dat banii inainte si a ramas cu buza umflata.
X imi este prieten, iar cu y am vorbit la telefon si mi-a zis aceeasi varianta a povestii.
Cei doi au ajuns la o "intelegere", Y inapoindu-i lui X o parte din bani.
Insa sunt curios ce patea X daca se ducea la politie si le spunea povestea? Era luat in seama dat fiind faptul ca dorea sa obtina un fals intr-un mod total ilegal? Dar y ce patea?



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este instigare urmata de neexecutare sau nu este instigare se ... kng11 kng11 Este instigare urmata de neexecutare sau nu este instigare Se da urmatoarea speta: X il intreaba pe Y daca nu l poate ajuta cu obtinerea unui act de la ... (vezi toată discuția)
Un sfat anamariacelik anamariacelik paote cineva sa-mi spuna o cale de arecupera o suma data unei persoane pentru un serviciu neefectuat? mai explicit: o anume persoana angajata la pompieri s-a ... (vezi toată discuția)
Infractiune Mihaela Enache Mihaela Enache daca un primar favorizeaza angajarea sotiei pe un post public, ce infractiune savarseste? (vezi toată discuția)