avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate e scuzabil?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

e scuzabil?

e scuzabil gestul lui Jean Valjean de a fura o paine din cauza foamei? in societatea de azi care nu ofera sansa unei atitudini si vieti decente, e permis sa furi de foame, din punct de vedere etic? legal e clar ca nu
Cel mai recent răspuns: ContSters257959 , utilizator 10:09, 25 Iulie 2012
Indubitabil si categoric nu, "protagonistii" lui Jean Valjean ar trebui sa sesizeze diferenta intre viata decenta si lipsa de foame. Ipostaza vietii decente este foarte relativa iar mai ales in zilele noastre poate fi usor interpretata in diapazoane diferite, se are in vedere ca pentru unii viata decenta se rezuma la o piine pe masa si un servciu stabil, iar pentru altii o masa plina de diferite bucate, vizitarea restaurantului in fiece vinere si o masina de clasa medie.
... no coment

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ospatar care renunta la bacsis pentru ca e prea putin! dana-maria dana-maria si ptr ca nu este suficient ca orasul a devenit un cos de gunoi, ospatarii din restaurante refuza ciubucul ptr ca este prea putin.......Ar putea sa-mi spuna ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa oentru ostracizare in public Traveler Traveler Un articol din ziarul Obiectiv de Vaslui relateaza despre cazul unei fete care a furat niste chiloti dintr-un magazin din Barlad. Patroana (sotie de politist, ... (vezi toată discuția)
Mama ma maltrateaza zayrus25 zayrus25 Buna am o problema, am 15 ani si locuiesc in oradea problema este cu parinti mei adica cu mama fiindca trebuie sa mentionez ca tatal meu nu mai locuieste cu ... (vezi toată discuția)