avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 locuri de munca Tichete de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 locuri de munca Tichete de masa

Buna ziua. Am si eu o intrebare. De curand m-am angajat la o societate cu program de 4 ore pe langa jobul cu norma intreaga pe care il am, la aceasta societate se dau tichete de masa.
Avand in vedere ca la jobul cu norma intreaga nu primesc tichete voi putea beneficia de ele la cel de 4 ore? mai ales ca atat in CIM cat si in ROI sunt prevazute aceste tichete "ROI art. 10 c). Tichetele de masa se distribuie conform legii pentru perioada efectiv lucrata."
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 16:23, 27 Iulie 2012
Fiind 2 CIM separate, unul nu il afecteaza pe celalalt, daca in CIM al jobului de 4 ore este prevazut dreptul dvs de a primi tichete de masa le veti primi.
Da puteti beneficia de bonuri de masa, corespunzator timpului lucrat.
Ca o masura de siguranta puteti aduce o adeverinta de la firma unde aveti norma intreaga precizand ca aceasta nu acorda bonuri de masa.
Art 35 din normele de aplicare ale L 142/1998 (Acordarea tichetelor de masa) face urmatoarea precizare:
"În cazul cumulului de funcţii, tichetele de masă pot fi acordate numai de către angajatorii unde salariaţii în cauză îşi au funcţia de bază, potrivit legii."
Astfel ca, eu consider ca daca salariatul si-a declarat ca functie de baza locul de munca unde presteaza 8 ore/zi, nu poate beneficia de tichete de masa la celalalt loc de munca, chiar daca angajatorul unde are functia de baza nu ofera tichete de masa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare jonion180 jonion180 Sunt angajat la stat cu norma intrega si beneficiez de norma de hrana. in timpul liber am inceput activitatea la o firma cu jumatate de ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa iliada iliada spuneti-mi va rog,daca ai 2 job-uri,unul full-time si unul part-time se pot primi bonuri de masa de la ambele si in ce conditii.eu nu primesc de la niciunul.de ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa la timp de lucru partial allebydnas allebydnas Buna ziua! Lucrez la o societate unde majoritatea angajatilor sunt la 4h sau 6h, insa bonurile le primim la fiecare 8h deci cei la 4h primim jumate din zilele ... (vezi toată discuția)