avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi

Marți, 15 aprilie, are loc evenimentul: Reges-Online - Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 30 noiembrie - zi libera pentru angajati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

30 noiembrie - zi libera pentru angajati

In Monitorul Oficial Partea I nr. 509/2012 a fost publicata Legea 147/2012 pentru modificarea art. 139 alin 1 (zilele de sarbatoare legala) din Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii. Lege nr. 147/2012.

Astfel, se stabileste o noua zi de sarbatoare legala: 30 noiembrie - Sfantul Apostol Andrei cel Intai chemat, Ocrotitorul Romaniei.

Textul legii :
[ link extern ] #
Cel mai recent răspuns: MIRELAIONICA , utilizator 15:09, 6 Martie 2013
Angajatorul nu poate obliga pe salariati , in sensul specificat de dvs ...n zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, excepţie făcând locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie, sau specificului activităţii. Pentru munca efectuată în zilele de sărbătoare legală, necompensată cu timp liber corespunzător, se acordă un spor care nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.
Buna,
Intrebarea mea e referitoare la munca in data 30 nov. in cadrul unui magazin de imbracaminte. E clar ca salariatii nu pot fi chemati la lucru dat fiind profilul afacerii. Totusi administratorul(si asociatul unic) al societatii poate presta pe postul de vanzator? Spun asta deoarece in calitate de administrator nu am nevoie de contract de munca pentru a lucra in cadrul unitatii.
Da, poate presta activitate in cadrul societatii administratorul sau asociatul unic ...
vindictive a scris:

Nu este obligatoriu...

Bună ziua,
Am avut un control de la ITm şi mi-au cerut să întocmes act adiţional la ROI pentru ziua de 30 noiembrie. Trebuie să ia la cunoştinţă şi salariaţii pe bază de semnătura sau actul adiţional va fi semnat de către administratorul societăţiii şi reprezentanţii salariaţilor.
Vă mulţumesc anticipat!

Daca in Reg.Intern ati avut trecute zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza pana la data adoptarii legii care a declarat data de 30 noimebrie ca zi de sarbatoare legala in care nu se lucreaza, atunci consideratia ITM-ului are baza legale in ceea ce priveste modificarea Reg.Intern in acest sens.

Alte discuții în legătură

Sambata 30 noiembrie 2013 - zi libera sau nu? cris2d2 cris2d2 Dupa cum au votat parlamentarii, ziua de Sf. Andrei (30 noiembrie) a devenit sarbatoare legala nelucratoare, anul acesta nimerindu-se intr-o sambata. In ... (vezi toată discuția)
Sarbatori legale compensate? hgabi hgabi As avea urmatoarea intrebare privitoare la sarbatorile legale de 30 nov. si 1 dec. 2015: Daca firma hotaraste prin decizie interna ca se lucreaza in aceste ... (vezi toată discuția)