avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanbata zi normala de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanbata zi normala de lucru

Buna seara. Angajatorul are dreptul sa declare toate zilele de sambata zile normale de lucru, iar plata pentru o zi de sambata sa se faca normal,deci sa nu fie considerate ore suplimentare? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 26 Iulie 2012
Orele efectuate in zilell de sambata pot fi considerate a nu fi ore suplimentare daca angajatorul va ofera in echivalentul acestor ore libere , alte orele libere in timpul saptamanii de lucru.
Nu,nu se acorda nici ore libere in echivalent. Va multumesc pentru raspuns.
Activitatea desfasurata in zilel de sambata nu este considerata munca suplimentara .. nu mai faceti confuzii in acest sens.

Munca in zilele de sambata si duminica = munca in zilele de repaus saptamanl = munca in errk-end
In acest sens, avem:
art.137 C.mun.
(1) Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
....

In speta, daca se lucreaza sambata se va acorda o zi libera in cursul saptamanii , plus un spor la salariu care poate fi si de 1% ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in zilele de sambata si duminica luciansimionescu luciansimionescu Buna ziua , zilele libere lucrate (Sambata si duminica)pot fi considerate ore suplimentare? Exista obligativitatea de recuperare in natura ? Daca acestea nu ... (vezi toată discuția)
Codul muncii - timpul liber Ana 2007 Ana 2007 Buna ziua. Am o intrebare legata de programul de lucru. Daca un angajat lucreaza 7 ore de luni- vineri in prima saptamana si urmatoarea saptamana lucreaza 7 ... (vezi toată discuția)
Plata ore suplimentare ContSters266914 ContSters266914 Daca un profesor are ore atat sambata cat si duminica cum sunt acestea considerate,ore suplimentare?:-/ si repaosul saptamanal care trebuie acestora cum si ... (vezi toată discuția)