avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS pentru PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS pentru PFA

Am fost recent la fisc sa imi platesc impozitul pe venitul obtinut din activitati independente (PFA). Acolo mi-au comunicat ca am de plata si o suma foarte mare pentru CASS din 2006 pana azi (din care cea mai mare parte o reprezinta penalizarile). Eu in ultimii 5 ani am fost si salariat cu CIM si mi s-a retinut pe stat CASS (deci aveam contract cu aceasta institutie). Totusi in toti acesti ani nimeni nu m-a contactat sa imi comunice daca si cat mai am de plata pe langa sumele virate de angajator, desi mi-am depus regulat declaratia de venit si am platit la timp impozitul calculat si comunicat de fisc. Mai mult, in ultimii ani am fost asigurat si in sistemul privat de sanatate.
Va rog sa imi recomandati o cale de atac sau sa imi oferiti un sfat pentru a obtine o reducere (macar) a penalizarilor care s-au strans in aceasta perioada.
Cel mai recent răspuns: NicolaeC , utilizator 17:56, 26 Iulie 2012
Debitele pentru sanatate se cunosc la finante doar de la 1 iulie, de aceea finantele nu v-au spus de aceste debite.CJAS lucreaza cu baza de date a finantelor abia din 2009-2010. Acestia nu aveau de unde sa stie ca dvs aveti venituri din activitati independente.Daca CJAS v-ar fi depistat mai devreme, fiti sigur ca v-ar fi trimis notificare.Ca si cale de atac , dar fara sanse de reusita, doar de amanare.
Ati primit notificare de la finante?Daca da, puteti contesta actul admnistrativ, decizia, in contencios, am spus fara sanse de reusita.Sunt mii de dosare pe rol...Daca inca nu ati primit notificare, incercati sa platiti suma de baza a contributiei pentru a nu se mai aduna penalitati si dobanzi.
Se vorbea(min finantelor) ca din septembrie se va aplica o noua ordonanta de amnistie pentru penalitati si dobanzi la fel ca cea de anul trecut, daca se plateste contributia de baza pana la sfarsitul anului.Aceasta se aplica doar celor care vor figura ca debitori la 31 august.
Poate daca discutati cu cei de la finante veti obtine o esalonare....dar depinde de ei.
Multumesc pentru raspuns.
Nu am primit inca notificare de la finante si mi-au recomandat si ei sa iau legatura cu cei de la CJAS. Daca platesc suma de baza la actualele penalizari si dobanzi nu se vor mai adauga in timp alte majorari? Cei de la finante spun ca ei nu stiu din ce se compune suma transmisa de CJAS. Asadar probabil ca ei vor contnua sa aplice penalizari si dobanzi pe suma ramasa dupa ce eu voi plati suma de baza. Sau nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

contestatie casa de asigurari de sanatate titlu executoriu dan cluj dan cluj Buna seara.Sant PFA domeniul Taxi,cu cateva zile in urma am primit de la Casa DE Asigurari De Sanatate a Judetului,o somatie si un titlu executoriu din care ... (vezi toată discuția)
Intrebare: se plateste cas retroactiv? maia1956 maia1956 In 2006 am facut un PFA si acuma am primit instintare de plata pentru CAS adica sa achit retroactiv din 2006 cu penalizare si majorari.....sintem mai multe ... (vezi toată discuția)
Nelamurire legata de o decizie de impunere simioana69 simioana69 sunt pfa si salariat, iar anul trecut mi am achitat obligatiile fiscale de plata , privind impozitul si contributia de sanatate , vineri seara am primit de la ... (vezi toată discuția)