avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contestatie casa de asigurari de sanatate Titlu ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contestatie casa de asigurari de sanatate Titlu Executoriu

Buna seara.Sant PFA domeniul Taxi,cu cateva zile in urma am primit de la Casa DE Asigurari De Sanatate a Judetului,o somatie si un titlu executoriu din care rezulta ca am de achitat o restanta de o anume suma Casei de Sanatate.Va rog daca poate cineva sa ma ajute si sa-mi explice cum pot face o contestatie impotriva acestui titlu executoriu
Cel mai recent răspuns: dcp , utilizator 23:24, 5 Iunie 2012
Formulati contestatie la executare impotriva titlului daca ati primit direct titlu executoriu pentru debit plus penalizari si dobanzi, fara sa fi fost notificat in prealabil ca aveti debite restante la aceasta institutie si fara sa fi fost somat.
De asemenea puteti contesta acest titlu executoriu si daca nu aveti un contract incheiat cu casa de asigurari de sanatate.
Sunt sanse? S-au obtinut in instante anularea macar a penalitatilor pentru ca nu au fost emise instiintari, somatii etc. dat fiind faptul ca Legea 95/2006 impune obligativitatea platii contributiilor CASS indiferent de existenta contractului iar necunoasterea legii nu te absolva de consecintele nerespectarii ei? De fapt la ce mai trebuie contract daca cotizatia e benevol obligatorie?
S-a obtinut atat anularea titlului executoriu, cat si a penalizarilor.
pentru cei interesati de atacarea prin contestatie la executare a TE
am intocmit o Actiune, standard care se bazeaza exact pe argumentele precizate mai sus:
1 neexistenta contractului cu CAS
2 neexistenta punerii in intarziere a debitorului prin somatii anterioare
pentru mai multe detalii pe mail: speeder86me@yahoo.com

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie cu titlu executoriu augbarbu augbarbu Buna ziua, Acum 5-6ani, in perioada 2007-2008 am avut inchiriat, cu contract de inchiriere, un apartament, pentru care am achitat la vremea respectiva ... (vezi toată discuția)
Plata catre sanatate. Imparatul Imparatul Am primit un plic prin care datorez catre sanatate o suma de 4500 ron cu tot cu penalizari ce le-am realizat din activitati independente, adica venituri din ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu executoriu Dima Mihaela Dima Mihaela Buna ziua, Doresc sa va intreb daca titlul executoriu are mentiunea \"fara somatie si punere in intarziere\" de cand pot depune contestatia la executare si ... (vezi toată discuția)