avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie cu titlu executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie cu titlu executoriu

Buna ziua,
Acum 5-6ani, in perioada 2007-2008 am avut inchiriat, cu contract de inchiriere, un apartament, pentru care am achitat la vremea respectiva impozitele datorate catre ANAF.
Zilele acestea am primit de la ANAF o somatie cu titlu executoriu din care reiese ca am de plata o suma de 733 lei, ce ar reprezenta contributiile de asigurari sociale de sanatate datorate de persoane care realizeaza venituri din activitati independente pentru acea perioada.
Din discutiile purtate cu un reprezentant ANAF, am dedus ca e vorba de contributiile la asigurarile de sanatate pentru veniturile realizate din acel contract de inchiriere.
Nestiind ca trebuie sa achit si asa ceva, in afara impozitului de la administratia financiara, nu am achitat la vremea respectiva sumele datorate catre Casa de sanatate.
Mi se pare anormal, ca dupa o asa lunga perioada, in conditiile in care nu mi s-a adus la cunostinta sub nicio forma ca as avea debite neachitate la Casa de sanatate, sa mi se impuna sa achit acele debite in termen de 15 zile, plus dobanzile si penalizarile aferente prin titlu executoriu.
As dori sa stiu care este modalitatea de contestatie si care sunt optiunile in acest caz.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: augbarbu , utilizator 09:52, 11 August 2013
Puteti formula contestatie la executare
Puteti negocia cu executorul judecatoresc angajament ferm de plata a debitului-cu acordul creditorului
Va multumesc pentru raspuns.
In caz de contestatie, ce sanse am de a castiga anularea datoriilor?
Depinde cine va apara. probabil ca aveti sanse foarte mici sa castigati. oricum, nu aveti vreo sansa in contestatie la executare. Poate aveti sanse intr-un litigiu pe administrativ, pentru anularea deciziei de impunere.
Cititi OPANAF 2333/11.12.2007,care precizeaza ca veniturile obtinute din chirii intra in categoria venituri din activitati independente si se imoziteaza ca atare ,daca contribuabilul obtine venituri din 5 sau mai multe contracte de inchiriere.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

contestatie casa de asigurari de sanatate titlu executoriu dan cluj dan cluj Buna seara.Sant PFA domeniul Taxi,cu cateva zile in urma am primit de la Casa DE Asigurari De Sanatate a Judetului,o somatie si un titlu executoriu din care ... (vezi toată discuția)
Plata catre sanatate. Imparatul Imparatul Am primit un plic prin care datorez catre sanatate o suma de 4500 ron cu tot cu penalizari ce le-am realizat din activitati independente, adica venituri din ... (vezi toată discuția)
Somatie si titlu executoriu pentru plati deja efectuate alexhartan alexhartan Buna ziua, Am primit in posta o somatie si un titlu executoriu pentru obligatiunile fiscale pentru PFA din Decembrie 2017, mai exact: 21.05.03.02 ... (vezi toată discuția)