avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Somatie plata amenda circulatie fara PV
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Somatie plata amenda circulatie fara PV

Buna ziua,
As dori sa stiu ce pot face in urmatoarea situatie:
Am primit o somatie de plata de la Directia "Taxe si impozite" a primariei, pentru o amenda de circulatie. Termenul este deja depasit cu o saptamana si sunt somat sa platesc in 15 zile. Nu am fost instiintat inainte de expirarea termenului de plata a amenzii.
Problema este ca nu am primit niciun proces verbal de constatare a contraventiei.
Ce cai de contestare am in acest caz? Neprimind vreun proces verbal, pe cine trebuie sa contest, primaria sau politia?
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Adytzu72 , utilizator 21:06, 31 August 2013
Voi merge la primarie pentru a afla temeiul legal.
V-as ruga sa-mi spuneti ce fac dupa ce aflu despre ce e vorba.
Cum contest acea amenda, termenul de contestare fiind expirat, de asemenea si termenul de plata a amenzii a expirat. Deja sunt somat sa achit in 15 zile.
Multumesc!
daca nu ati semnat nici un proces verbal si nu vi s-a comunicat prin procedeele legale (prin posta cu confirmare de primire sau prin afisare la adresa de domiciliu) termenul de contestatie este de 15 zile de la data "comunicarii"
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 August 2013
Adytzu72, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am primit o amenda pentru lipsa rovinietei(am uitat ... Legal1228 Legal1228 Buna ziua! Am primit o amenda pentru lipsa rovinietei(am uitat complet ca a expirat) la 3 luni si cateva zile de la data faptei. In lege spune ca procesul ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala Zoltan K Zoltan K In cursul zilei de 29 august am primit de la primarie, o scrisoare din care a rezultat ca am fata de bugetul local o amenda de circulatie in valoare de 300 ... (vezi toată discuția)
Anulare proces-verbal 28lacra 28lacra Buna ziua, Am primit o amenda contraventionala, pe care doresc sa o contest. Va rog sa-mi spuneti daca este bine sa o achit in termenul de 15 zile, chiar ... (vezi toată discuția)