avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un minor poate amaneta?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un minor poate amaneta?

Buna ziua , ma poate ajuta cineva daca exista vreo lege ca un minor nu poate amaneta obiecte sau orice alceva la o casa de amanet, chiar daca se prezinta cu un buletin?exista scris uneva in codul civil?
Ultima modificare: Joi, 26 Iulie 2012
teilary, utilizator
Cel mai recent răspuns: teilary , utilizator 11:09, 26 Iulie 2012
In cazul amanetarii se incheie un contract. Conform art. 1179 Cod civil una dintre conditiile esentiale pentru validitatea contractului este ca partile sa aiba capacitatea de a contracta. Capacitatea deplina de exercitiu a unei persoane fizice incepe la data cand aceasta a devenit majora, adica 18 ani (art. 38 Cod civil). Sunt anumite exceptii de la aceasta prevedere, respectiv capacitatea de exercitiu anticipata, restransa, insa in anumite conditii (art. 40, 41 Cod civil).
Multumesc pentru ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat / proprietar minor trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Va rog ajutor in urmatoarea speta. Un copil primeste prin act de donatie un bun imobil. Acel imobil poate fi inchiriat sau dat cu titlu gratuit ... (vezi toată discuția)
Legea permite ? redialboss redialboss buna seara as dorii sa stiu daca este legal si daca legea i-mi permite sa trec un apartament ... (vezi toată discuția)
La ce se refera capacitatea de exercitiu restransa? aidu aidu In rap. de prev. art. 41 Cod Civil, Capacitatea de exerciţiu restrânsă este aptitudinea minorului cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani de a dobândi ... (vezi toată discuția)