avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... renuntare la plangerea penala formulata impotriva ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

renuntare la plangerea penala formulata impotriva angajatului

De mai bine de 4 ani societatea a formulat plangere penala impotriva unui angajat ( In consecinta contractul de munca este si acum suspendat). Plangerea a avut un traseu foarte laborios : Politie - Parchet - instanta...iar Politie, iar Parchet. Acum s-a pus problema renuntarii la plangere si "impacarea partilor" cu conditia ca angajatul sa renunte (printr-o conventie semnata in fata notarului) la orice pretentii pe care le-ar avea de la societate (despagubiri salariale de la data suspendarii pana la emiterea deciziei procurorului).
Intrebarea mea este: nu ar fi aceasta conventie lovita de nulitate absoluta in baza art. 38 din Codul muncii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:48, 26 Iulie 2012
Intr-adevar, o astfel de conventie este lovita de nulitate absoluta potrivit art.38 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere patrimoniala a salariatului Andrei Gica Andrei Gica Trei angajati ai unei societati au fost prinsi furand motorina.Angajatorul vrea sa-si recupereze paguba adusa firmei prin retineri salariale ale ... (vezi toată discuția)
Incheiere cim angajat suspendat Aneka_ro Aneka_ro Buna ziua, Va solicit ajutorul in urmatoarea problema: - angajat gestionar al unui magazin este gasit cu lipsa in gestiune luna a 7-a 2002. - se face ... (vezi toată discuția)
Salariu conditionat elena milos elena milos Buna ziua Va rog frumos sa-mi dati si mie un sfat: Firma la care lucrez nu mi-a dat salariul de 2 luni(mai exact din luna decembrie 2011),pe motiv ca nu ... (vezi toată discuția)