avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu conditionat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu conditionat

Buna ziua

Va rog frumos sa-mi dati si mie un sfat:
Firma la care lucrez nu mi-a dat salariul de 2 luni(mai exact din luna decembrie 2011),pe motiv ca nu are bani.In urma cu 2 zile imi trimite o declaratie pe care sa o semnez in mod obligatariu si din care nu pricep nimic.Daca nu semnez acea declaratie nu imi voi primi salariul.In aceasta situatie sunt toti colegii mei.Nu stiu cum sa atasez declaratia dar o s-o scriu.
Dupa partea cu subsemnatul si adresa scrie asa:
Declar ca la data prezentei,cu exceptia situatiei privind plata drepturilor salariale restante incepand cu luna decembrie 2011,nu am alte pretentii sau situatii litigioase intre mine si SC......rezultind din raporturilede munca dintre parti.
Dau prezenta declaratie in 2 exemplare originale spre a fi folosita oriunde este necesar.
Un sfat va rog frumos

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:28, 23 Februarie 2012
1. Nu e bine sa semnati o asemenea declaratie si nici nu sunteti obligat sa faceti asta.
2. Faceti o sesizare la ITM.
Dar puteti sa-mi spuneti cam la ce ma obliga acea declaratie?
Si ca sa vedeti pana unde poate ajunge hotia patronului,astazi s-au facut liste si cine a semnat declaratia si-a primit banii doar pe luna decembrie.
Art. 38 C.mun.
Salariaţii nu pot renunţa la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege. Orice tranzacţie prin care se urmăreşte renunţarea la drepturile recunoscute de lege salariaţilor sau limitarea acestor drepturi este lovită de nulitate.

Art. 38 instituie interdictia renuntarii de catre salariat, atat la drepturile care ii sunt fixate prin lege, cat si la drepturile nascute din contractul individual sau colectiv de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la preaviz in cazul concedierii tatiana_avanu tatiana_avanu Buna ziua. Se poate renunta la preaviz in cazul concedierii din motive ce nu tin de persoana salariatului, daca sunt de acord ambele parti cu acest ... (vezi toată discuția)
Renuntarea angajatorului la preaviz in cazul concedierii individuale carmen mihai carmen mihai care este modalitatea legala prin care un angajator poate renunta la perioada de preaviz in cazul unei concedieri individuale, cu respectarea platii celor 20 ... (vezi toată discuția)
Raspundere patrimoniala a salariatului Andrei Gica Andrei Gica Trei angajati ai unei societati au fost prinsi furand motorina.Angajatorul vrea sa-si recupereze paguba adusa firmei prin retineri salariale ale ... (vezi toată discuția)