avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract munca functionar public
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract munca functionar public

Buna dimineata! am o problema mai delicata si as vrea sa stiu cum ar trebui sa procedez sau ce as putea facea pentru a-mi fi bine.Sunt functionar public pe o perioada determinata, adica in locul unei persoane care si-a suspendat activitatea pe 3 ani;am stiut acest lucru de la bun inceput insa nu am stiut ca voi face si un bebe.Acum apare problema:persoana vrea sa inceteze contractul de munca, lucru bun pentru mine daca nu ar fi blocate posturile astfel incat daca ea vine si inceteaza activitatea si eu voi ramane in "aer" si ce e mai grav ar fi ca, poate nu as beneficia de indem de crestere copil.....................daca nu as gasi repede un loc de munca pentru 2 luni, caci in martie ar trebui sa intru in prenatal.Ce vreau sa intreb este: daca apuc si intru in prenatal in martie pe 3 martie de ex., si ocupanta postului revine pe 4 martie si cere incetarea contractului eu sunt afectata sau nu? adika pot sa beneficiez de indem. sau nu? se considera incetat contractul meu de munca daca ea renunta, implicit eu nemaiavând dreptul nici la concediu de maternitate nici la indm. copil?multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 30 Ianuarie 2009
Codul muncii nu face nici o discriminare intre contractele de munca pe durata determinata si cele pe durata nedeterminata si dv, puteti beneficia de indemnizatie
Functionarii publici nu au rapoarte de munca, deci, nu au incheiate c.i.m. Ei au rapoarte de serviciu.
Ca sa beneficiati de indemnizatia pentru CIC, legea prevede conditia realizarii in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.
Raportul de serviciu inceteaza de drept la data expirarii termenului in care a fost ocupata pe perioada determinata functia publica.
multumesc pt raspunsuri desi vad ca sunt cam diferite....................da stiu ca incetarea primului rap. de serv. atragare automat si incet. raportului meu....................eu ma gandeam ca daca intru in prenatal ar fi altceva.Cineva imi sugera conc. cu risc maternal pentru ca as fi asigurata 100%( in sensul ca nu ar putea sa-mi fie incetat rap. de munca cu toate ca as fi pe per. det. - este parea cuiva dintr-o multinationala, de la HR).Si inca o nelamurire: 12 luni anterior datei nasterii copilului, lucrare efectiv?(ex. martie 2008 + martie 2009) sau pot include aici 3 luni prenatal sau risc maternal? (9 luni lucrate +3?).Multumesc!
scuze, ma refeream la rap. de serviciu...........dar mai greu ma obisnuiesc:)
Cele 12 luni prevăzute art.1 din OUG nr.145/2008 pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele au potrivit legii.
In cazul dvs, cel 12 luni sunt constituite din perioada de 9 luni in care ati avut raport de serviciu la care se adauga o perioada asimilata de 3 luni in care ati beneficiat de concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate (concediu prenatal sau de risc maternal).

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal denysa09 denysa09 buna ziua. sunt insarcinata in 23 de saptamani. data probabila a nasterii este 27 decembrie. mi-am bagat cartea de munca la o cunostinta cu 2 ore pe zi anul ... (vezi toată discuția)
Voi beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? Clau_brinza Clau_brinza Buna ziua ! In legatura cu indemnizatia pentru crestere copil , am si eu unele nelamuriri : am fost in somaj pana la sfarsitul lunii martie 2011 , iar de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ralucamarya ralucamarya Buna seara, am 21 ani si sunt insarcinata in luna a5a. In data de 10februarie2015 implinesc 1an la locul de munca, fiind primul loc de munca cu contract. As ... (vezi toată discuția)