in privinta tratarii de catre instante si parchete a cazurilor de inselaciune in conventii prin emiterea de bilete la ordin fara acoperire la scadenta se constata o practica neunitara ,iar de cele mai multe ori tendinta este de a asimila biletul la ordin cu cecul, fara sa se tina cont ca primul este doar o promisiune comerciala, iar simpla neacoperiere a biletului la scadenta nu poate atrage o raspundere penala.sunt interesat de opinii privind conditiile stricte in care totusi putem vorbi de inselaciune prin aceasta modalitate, precum si de spete in care instantele au infirmat rechizitorii facute in asemenea cazuri.
Din pacate nu prea exista multe rechizitorii de acest gen`infirmate(??)` de instante.
Este vorba de inselaciune in conventii si nu de inselaciune cu cecuri. Asimilarile de care vorbitzi sunt gresite iar instantele merg pe 215 al 1 si 3 nu 1,4.
Recunosc insa ca am auzit si eu de unele achitari in spete similare dar nu va pot preciza numerele de decizii si oricum, nu sunt reprezentative pt practica instantelor judecatoresti
>in privinta tratarii de catre instante si parchete a cazurilor de inselaciune in conventii prin emiterea de bilete la ordin fara acoperire la scadenta se constata o practica neunitara ,iar de cele mai multe ori tendinta este de a asimila biletul la ordin cu cecul, fara sa se tina cont ca primul este doar o promisiune comerciala, iar simpla neacoperiere a biletului la scadenta nu poate atrage o raspundere penala.sunt interesat de opinii privind conditiile stricte in care totusi putem vorbi de inselaciune prin aceasta modalitate, precum si de spete in care instantele au infirmat rechizitorii facute in asemenea cazuri.
Eu nu pricep de ce te legi la cap fara sa te doara? De ce nu il investesti cu formula executorie si apoi sa treci la executare silita? Dupa cum stii, penalul tine in loc civilul. Daca faci plangere penala, pierzi timp pretios. Mai bine iei B.O. si refuzul bancii de a face plata (ambele in original ) si mergi frumos la judecatorie sa investesti B.O.
Nu crezi ca e mai bine asa? Da-mi de stire la e-mail
banditu@go.ro
>in privinta tratarii de catre instante si parchete a cazurilor de inselaciune in conventii prin emiterea de bilete la ordin fara acoperire la scadenta se constata o practica neunitara ,iar de cele mai multe ori tendinta este de a asimila biletul la ordin cu cecul, fara sa se tina cont ca primul este doar o promisiune comerciala, iar simpla neacoperiere a biletului la scadenta nu poate atrage o raspundere penala.sunt interesat de opinii privind conditiile stricte in care totusi putem vorbi de inselaciune prin aceasta modalitate, precum si de spete in care instantele au infirmat rechizitorii facute in asemenea cazuri.
Bo
gigica.ivan
am si eu o nelamurire!de ceva timp sunt angajata la un SRL pe postul de asistent manager,shi semnez bilete la ordin,dar firma a incetat sa plateasca tot ce ... (vezi toată discuția)