avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie insotitor copil cu handicap grav
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie insotitor copil cu handicap grav

Buna ziua
In per. 9.03.2009 - 8.03.2010 am fost in CIC de la 2 la 3 ani cu copil cu handicap gravcare ar fi trebuit sa primeasca indemnizatia de insotitor pe acea perioada. La depunerea actelor pentru indemnizatia de crestere a copilului mi s-a spus de la primarie ca nu pot primi indemnizatia de insotitor pentru ca o primesc pe cea de crestere a copilului . La acea vreme am luat informatia ca atare .De curand am aflat ca potrivit legii 275/2007 privind aprobarea OUG nr. 14/2007 se stabilea ca restrictia de incasare a indemnizatiei de insotitor sa se rasfranga doar asupra parintelui care incaseaza indemnizatia de crestere a copilului si ca celalalt parinte ( chiar daca este salariat ) are dreptul sa incaseze indemnizatia de insotitor a copilului cu handicap grav.Intrebarea mea este daca mai am dreptul sa solicit retroactiv acest drept al copilului meu de care nu a beneficiat in acea perioada

Alte discuții în legătură

Copil cu sindrom down adrianungureanu976 adrianungureanu976 Buna ziua, Pe 11 iunie s-a nascut fetita mea, care are sindrom Down, precum si malformatii cardiace. Inteleg ca s-ar incadra la gradul 1 de handicap, sau ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de insotitor acordata minorului cu handicap grav katharina.kiss katharina.kiss buna ziua sunt mama unei fetite ce detine certificat de handicap grad grav si care in curand va implini 3 ani . in prezent copilul beneficiaza de urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Suspendare pfa concediu post-natal TAlexandra TAlexandra Buna ziua, In curand intru in concediu post-natal, ca apoi concediul de crestere copil sa fie luat de catre sotul meu. In cazul in care eu am un PFA iar sotul ... (vezi toată discuția)