avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz semnare de primire a deciziei de desfintare a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz semnare de primire a deciziei de desfintare a unui post de conducere conf. art.65(1).

Buna ziua,.

Ca urmare a hotarari AGA in cadrul firmei s-a decis desfintarea unui post de conducere conf. art.65(1).In urma acestei decizi s-a intocmit o notificare scrisa in care au fost precizate motivele, in speta cele economice, perioada de preaviz conform legii, si toate drepturile pe care le are; toate acestea au fost comunicata verbal si in scris si inmanata salariatului in cauza. Salariatul in cauza are functie de conducere si a refuzat sa citeasca si sa primeasca aceasta notificare, ca urmare nu a semnat deprimire si luare la cunostinta.S-a prezentat pe toata durata de preaviz in continuare la locul de munca ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat si spunand ca el nu semneaza nimic, si nu este de acord cu desfiintarea postului. In momentul expirari preavizului salariatul nu s-a mai prezentat la locul de munca.Ce este de facut in aceasta situatie? In ce conditii legale putem sa-i incetam contractul de munca, avand in vedere ca salariatul nu a semnat notificarea si nici nu s-a mai prezentat la lucru, dar a trimis un mail catre colaboratori si angajati firmei precizand ca este ultima zi de lucru in cadrul firmei. Tinand cont ca nu a dorit si a refuzat vehement sa ia la cunostinta in scris notificarea/decizia, in ce modalitate se poate face incetare contractului de munca? Precizez ca nu ia fost trimisa notificarea prin posta.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Elisa Seat , Consultant managementul calitatii 12:33, 27 Iulie 2012
Instiintarea de preaviz trebuia comunicata prin posta cu confirmare de primire , astfel incat sa existe o dovada de instiintare .. la expirarea termenului de preaviz se emite decizia de concediere care se va comunica fostului salariat fie personal , fie prin posta recomandata cu confirmare de primire.

Instiintarea de preaviz nu are un suport legal , ea fiind uzitata in practica de zi cu zi ...
Multumesc frumos de raspuns, dar din pacate, notificare nu a fost trimisa prin posta, acum este tardiv, ce este de facut in continuare?
Doar sa-i comunicati decizia de concediere ....
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare preaviz cristina69 cristina69 Buna dimineata. As vrea sa stiu in situatia in care angajatorul vrea sa comunice preavizul de concediere la angajat si acesta din urma refuza sa semneze ca a ... (vezi toată discuția)
Refuzare primire preaviz concediere-solutii? ContSters76351 ContSters76351 Buna ziua, Am un salariat care a refuzat sa primeasca preavizul de concediere. I l-am trimis prin posta dar inca nu am primit confirmarea de primire. ... (vezi toată discuția)
Acte concediere desfiintare post miha254 miha254 Buna, stie cineva cu certitudine ce documente trebuie sa emita societatea care doreste concedierea unui salariat datorita desfiintarii postului ocupat de ... (vezi toată discuția)