avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Hotarare Judecatoreasca Irevocabila(la legea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Hotarare Judecatoreasca Irevocabila(la legea circulatiei) - necomunicata partilor care pierd?!!

Buna ziua,

am avut un proces cu politia rutiera pe care l-am pierdut, azi am fost la judecatorie si la intrebarea mea de ce nu am primit hotararea judecatoreasca acasa, raspunsul a fost ca nu se trimite hotararea cand aceasta e irevocabila, iar la intrebarea de ce brigada rutiera a primit hotararea raspunsul a fost unul ambiguu ceva intre: ca numai politia primeste hotararea iar reclamantii care pierd procesul nu primesc hotararea:O
Este adevarata aceasta afirmatie iar daca nu unde si cui trebuie sa ma adresez
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: remus11 , utilizator 18:08, 29 Iulie 2012
Este adevarat, hotararile irevocabile nu se comunica. Trebuie sa fiti diligent si sa mergeti la Instanta ca sa va luati un exemplar al hotararii.
Multumesc mult pt lamuriri, ma "aprinsesem" putin azi.:)
De ce nu faci recurs?
Monitorul Oficial al României nr. 492 din 18 iulie 2012 a publicat Decizia nr. 500 din 15 mai 2012 a Curţii Constituţionale prin care a admis excepţia de neconstituţionalitate a prev. art. X pct. 2 al Legii nr. 202/2010 prin care la articolul 118 al OUG 195/2002 (codul rutier), după alineatul (3) s-a introdus un nou alineat, alineatul (3^1), conform căruia hotărârea judecătorească privind plângerea împotriva procesului-verbal de contravenţie este definitivă şi irevocabilă.

Astfel, hotărârile pronunţate începând cu 18 iulie 2012 în materia contravenţiilor vor putea fi atacte cu recurs.


hotararea este pronuntata anterior datei de 18 iulie 2012, am fost sa depun recurs dar nu l-au primit cei de la registratura, asa ca am facut contestatie in anulare invocand decizia curtii constitutionale
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2012
pifulet, utilizator
Din pacate nu poti face nimic ,deoarece deciziile CCR nu sunt retroactive!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs la decizia de suspendare permis auto kmalone kmalone In data de 12 septembrie am proces cu politia rutiera ptr suspendare de 30 zile a permisului auto .Eu in prioada 21-29 septembrie vreau sa am permisul (merg ... (vezi toată discuția)
Se poate face recurs la un apel respins privind o contestatie proces verbal suspendare permis conducere Arbad Arbad Prima instanta la Judecatorie: Tip solutie: Respinge plângerea Solutia pe scurt: Respinge plângerea formulată de petentă. Ia act că nu s-au solicitat ... (vezi toată discuția)
Se poate face recurs sau nu? Dragos_T Dragos_T Buna ziua! Am o nelamurire cu privire la posibilitatea de a face recurs la o hotarare judecatoreasca in urma unei contestatii-proces verbal de ... (vezi toată discuția)