avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intoarcere in fosta locuinta dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intoarcere in fosta locuinta dupa divort

Buna ziua! Am deschis divort anul trecut,am plecat cu fetita intr-un apart inchiriat imediat dupa o sapt,deoarece situatia devenea tot mai grea si aveam experienta din anii trecuti, cand am mai deschis o data divort si sotul imi traumatiza psihic copilul.Acum sunt in faza de apel -deschis de mine-ptr pensia alimentara ce nu mi s-a acordat retroactiv dar vreau sa ma intorc acasa.Daca ma intrebati de ce, am multe motive :sotul a deschis partaj imediat dupa ce am deschis eu divort si dupa 8 luni dosarul a fost inchis ptr ca nu a platit taxa de timbru judiciar.Eu as mai fi stat cu chirie si pana la vara , sperand ca se termina partajul,dar in aceste conditii nu-mi permit sa platesc 150 euro lunar chirie inca 2-3 ani inainte,mai ales ca voi deschide eu partaj acum, am copilul in ingrijire, pensie cred ca voi lua abia de anul viitor,mai sunt si probleme medicale ale copilului , la toate acestea tatal necontribuind cu niciun banut. Intrebarea mea ar fi cum sa procedez daca nu-mi da o cheie sa am acces in apart comun?Trebuie deschis un alt proces si cat ma va costa ? E vreo sansa sa stea copilul in caldura in iarna in apart nostru sau nu ? Sotul sta in casa cu centrala termica dar nu a vrut sa -i dea copilului un calorifer elect, bun comun fiind? Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:02, 27 Noiembrie 2012
Nu
Procesele s-au inchis zilele trecute iar eu am cerut cheltuieli de judecata.

In ce fel s-au inchis ?

Pt patrunderea in apartament, aveti in favoarea dvs faptul ca v-ati dus sa reclamati ca nu va lasa sa intrati, iar omul a zis ca va lasa, dvs nu vreti :).
Ar fi bine pt dvs ca si hotararea privind reintegrarea sa va fie favorabile.

Nu veti fi arestata, dar veti fi cercetata sub aspectul savarsirii infractiunii de violare de domiciliu.
Tot e bine ca pe durata cercetarilor, dvs stati in casa si nu cu chirie in afara ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent instrainare bunuri comune in timpul divortului maritur maritur Va rog sa ma ajutati urgent, sotul a introdus actiune de divort ramanad cu toate bunurile masini, casa, etc, pe mine si pe copil ma dat afara din casa, sunt ... (vezi toată discuția)
Evacuare sot elabina elabina Am venit din italia acum o luna de zile,dat fiind ca sotul meu este o fire violenta am vrut ca mama mea sa locuiasca cu noi sa ma apere de violentele sotului ... (vezi toată discuția)
Existã vreun artificiu pentru evitarea procesului de partaj Cristian Marian Cristian Marian Există sentință definitivă de divorț. Copilul mi-a fost încredințat mie. Eu și copilul stăm în chirie, fosta soție în ... (vezi toată discuția)