avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... daune cominatorii, lipsa de folosinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

daune cominatorii, lipsa de folosinta

Va rog daca ma puteti ajuta cu privire la aceste daune cominatori pentru lipsa de folosinta. Acestea se acorda pe ultimii 3 ani in urma de la data introducerii capatului de cerere catre instanta plus perioada pana la terminarea procesului sau se acorda pe ultimii 3 ani de la data terminarii procesului in urma. Am inteles ca aceste daune cominatori pentru lipsa folosintei sunt acordate de instanta oricum, existand o Hotarare Judecatoreasca in acest sens data de Curtea de Apel Brasov definitiva si irevocabila, daca detinatorul de drept al bunului a notificat verbal si printr-o reclamatie la Politie detinatorul de fapt al bunului. Va multumesc.
Se pot cere si acorda pe ultimii 3 ani calculati de la momentul introducerii actiunii si pana la pronuntarea acesteia, daca lipsa de folosinta a continuat pe tot parcursul procesului.
Daunele cominatorii nu se acorda "oricum", ci numai daca sunt solicitate instantei de partea interesata.

Notificarea si "reclamatia la politie" nu sunt suficiente pentru obtinerea daunelor cominatorii.

Acestea se solicita in instanta, se timbreaza la valoare si instanta dispune fie admiterea lor in cuantumul solicitat fie reducerea acestora, daca cuantumul lor este mult prea mare si nu are o justificare in realitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune cominatorii - cuantificare si aplicarea art. 580 indice 3 cpc Morrigan Morrigan Salut comunitatea avocatnet! Sa trec la subiect: cauza are ca obiect program stabilire vizitare minor. Precizez ca m-am judecat atat pe calea ordonantei ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru si acordarea de despagubiri Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Exista un proces inceput in 2011 , care se judeca dupa vechiul cod de procedura civila , care are ca obiect revendicare si acordare de despagubiri pentru ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu raluca69 raluca69 anul trecut mi s-a furat un telefon Samsung GALAXY am facut reclamatie la politie si dupa o luna si cteva zile am fost chemata la politie si mi s-a restituit ... (vezi toată discuția)