avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare titlu de proprietate in urma preschimbarii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare titlu de proprietate in urma preschimbarii certificatului de revolutionar

Doresc sa cumpar un teren al carui titlu de proprietate a fost obtinut prin constituire (in 2003) in baza legii 42/1990, proprietarul avand la acea data certificat de revolutionar (luptator).
Intre timp, odata cu preschimbarea certificatelor de revolutionar, comisiile abilitate au constatat neregului in dosarul sau si i-au preschimbat certificatul de revolutionar, dar prin schimbarea incadrarii: in momentul de fata proprietarul are doar calitatea de participant.

Conform legii 42/1990, titlul de participant este unul onorific si nu atrage dupa sine nici un fel de beneficii. Practic, in conditiile actuale proprietarul nu ar mai avea dreptul la teren.

M-am consultat cu avocati/notari si se pare ca exista posibilitatea ca o instanta sa anuleze titlul de proprietate tinand cont de faptul ca proprietarul a mintit (sau a gresit comisia la vremea respectiva) in ceea ce priveste gradul sau de participare la revolutia din 1989.

Imi poate confirma daca titlul poate fi anulat ? Cat de riscant este sa achizitionez acest teren ?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: axyz , utilizator 17:15, 28 Iulie 2012
Buna seara .
In primul rand,a tecut ceva timp de atunci,deci s-ar putea sa intervina prescriptia ,adica sa nu se mai poata faca nimic,doar in cazul cand comisia si ulterior instanta , califica fapta respectivului ,ca fapta ce se poate intra sub incidenta nulitatii absolute, de interes public, care este imprescriptibila extinctiv din punct de vedere civil .
Solicitati pentru inceput ,un extras de carte funciara de la B..C.P.I. cu privire la acel teren ,ca sa vedeti situatia juridica concreta a acestuia ,la aceasta data,adica daca este grevat sau nu , de sarcini,adica ,ipoteca,gaj,etc.
Cu stima,
Marius Bote .
Toate actele terenului sunt in regula. Problema este acest risc viitor. Merita oare diferenta de pret de 30% fata de pretul pietei ? ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lmpuscat la revolutie filipcezar filipcezar am fost inpuscat la revolutie in data de 22 si vreau sa aflu cum pot intra in posesia carnetului de revolutionar si al restul drepturilor (vezi toată discuția)
Ajutor pt. revolutionari sinca_george sinca_george Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat daca se poate. Am participat la revolutie si am toate actele doveditoare(certificat pentru aplicarea ... (vezi toată discuția)
Cum sa dobandesc drepturi prevazute in legea 34/2004 ileanatudorache ileanatudorache Buna ziua, Sunt urmas al revolutiei din 89 si doresc sa intru in posesia unor drepturi stipulate in lege. Legea e mare si cu multe drepturi,insa numai usi in ... (vezi toată discuția)