avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale accize
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

accize

Societatea la care lucrez detine o autorizatie de utilizator final pentru scutire de accize la achizitionarea alcoolului etilic tehnic denaturat. Problema este ca furnizorul nu vrea ca sa ne mai livreze fara accize este corect sau nu sa platim accize ei spun ca a aparut HG 1618/22.12.2008 si ca am fi platitori > va rog ajutati-ma cat mai repede.
Cel mai recent răspuns: Elena TOCU , Avocat 15:15, 13 Ianuarie 2009
Aiuli a scris:

Societatea la care lucrez detine o autorizatie de utilizator final pentru scutire de accize la achizitionarea alcoolului etilic tehnic denaturat. Problema este ca furnizorul nu vrea ca sa ne mai livreze fara accize este corect sau nu sa platim accize ei spun ca a aparut HG 1618/22.12.2008 si ca am fi platitori > va rog ajutati-ma cat mai repede.

Achizitia se face de la un antrepozit fiscal? poate nu mai indeplineste el conditiile. Scutirea e data in baza art. 200 (1) lit.d,g,f,? - pentru acestea scutirea e directa.
Achizitionarea se face de la un antrepozitar fiscal si ne incadram la art. 200 lit b
Aiuli a scris:

Achizitionarea se face de la un antrepozitar fiscal si ne incadram la art. 200 lit b

Da e modificat, pt a beneficia de scutire directa tb sa va lauti o noua autorizatie de utilizator final , Cerere conform ANEXA 30.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confiscare bauturi spirtoase - infractiune, procedura contestatie carolmihai carolmihai buna ziua, zilele trecute au fost confiscate de la domiciliul meu aprox 450 l rachiu de catre Directia Regionala Vama sens in care mi -s-a intocmit un proces ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara bauturi alcoolice si cafea prajita viniqum viniqum Buna ziua , Florin Chiriac este numele meu , iar compania pe car eo reprezint vrea sa achizitioneze spre vanzare bauturi alcoolice( vin linistit , bere) ... (vezi toată discuția)
Solicitam ajutor specializat: produse scutite de accize din antrepozitul fiscal nelu@aromatics nelu@aromatics Buna ziua, Solicitam ajutor specializat in urmatoarea situatie: Suntem producator autorizat de arome alimentare, cu concentratie alcool atat sub 1.2 % ... (vezi toată discuția)