avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale vanzare apartament prin credit prima casa
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

vanzare apartament prin credit prima casa

Buna ziua, doresc sa vand un apartament care il detin impreuna cu sotia. Cumparatorul vine din partea unei agentii imobiliare care percepe un comision de 1% din pretul vanzarii.Clientul doreste sa cumpere prin programul "prima casa'.
Intrebarea mea este ce obligatii imi vin mie ca si vanzator , ce acte trebuiesc intocmite si cat dureaza ?
Eu am credit ipotecar pe apartament, cum trebuie sa procedez pt achitarea lui?
Ce plati trebuie sa fac in calitate de vanzator?
Va rog sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 21:49, 27 Iulie 2012
Dumneavoastra ca si vanzator nu aveti decat obligatia de a fi cu plata la zi a impozitului pe apartament.
In privinta creditului ipotecar, teoretic ar trebui sa il radiati / stergeti prin achitarea integrala a lui, astfel incat apartamentul sa se vanda liber de orice sarcina. Exista probabilitatea ca programul "prima casa" sa nu accepte achizitionarea unor imobile grevate de sarcini la momentul vanzarii, adica nu i se aproba creditul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament luat cu credit GabrielaMax GabrielaMax Buna ziua, Ma puteti informa, va rog, cu privire la procedura vanzarii unui apartament cumparat prin credit? Daca l-am achizitionat acum trei luni si ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am achiziționat recent un apartament prin programul ... Robi_HD Robi_HD Bună seara, Am achiziționat recent un apartament prin programul prima casa. De specificat ca apartamentul era scos la vânzare printr-un agent imobiliar, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in cazul in care partenerul a semnat un contract de ... ClaudiaO93 ClaudiaO93 Buna ziua. In cazul in care partenerul a semnat un contract de exclusivitate cu o agenție imobiliară pentru vizionarea unui apartament, si ulterior am ... (vezi toată discuția)