avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. In cazul in care partenerul a semnat un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. In cazul in care partenerul a semnat un contract de ...

Buna ziua.

In cazul in care partenerul a semnat un contract de exclusivitate cu o agenție imobiliară pentru vizionarea unui apartament, si ulterior am luat legatura direct cu proprietarul (pentru ca altfel il pierdeam), poate agenția sa pretindă comision atat noua cat si vânzătorului?
Mentionez ca achiziționam apartamentul prin credit ipotecar, iar eu nu figurez in contractul de exclusivitate.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ClaudiaO93 , utilizator 12:54, 8 Aprilie 2021

Buna ziua!
In cazul in care și persoana care a semnat contractul este proprietar, in principiu se poate percepe comisionul de către agenție in cazul dumneavoastra.
In cazul vânzătorul doar dacă și acesta a semnat un astfel de contract cu agenția, in caz contrar nu.
Dar trebuie pentru a sti soluția corecta, trebuie văzute clauzele contractului încheiat.

Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator
Am inteles, mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision abuziv ionelgheonea ionelgheonea Am achizitionat un apartament pe care l-am vizionat cu 2 agentii. Am ales sa cumpar si sa platesc comision uneia din agentii, cu care am finalizat si ... (vezi toată discuția)
Am gasit un apartament de vanzare print-un agent imobiliar si ... Matei Labra Matei Labra Am gasit un apartament de vanzare print-un agent imobiliar si am semnat un contract de intermediere imobiliara pentru acel apartament, comision ... (vezi toată discuția)
Imobiliare (taxa de vizionare) apostrof apostrof de ceva vreme caut sa cumpar un apartament.cand in sfarsit l-am gasit, dupa ce am fost cu mai multi agenti imobiliari sa-l vad si la discutii, am incheiat un ... (vezi toată discuția)