de ceva vreme caut sa cumpar un apartament.cand in sfarsit l-am gasit, dupa ce am fost cu mai multi agenti imobiliari sa-l vad si la discutii, am incheiat un precontract cu proprietarul dupa discutii cu alt agent imobiliar.dupa 2 zile de la semnarea precontractului au inceput sa sune ceilalti agenti imobiliari (cu care am incheiat acte de vizitare la momentul respectiv) sa le platesc comisionul.
sunt obligat sa le platesc daca nu s-a finalizat tranzactia cu ei?
Raspunsul la intrebarea dvs. se regaseste in clauzele din contractul de vizionare, clauze pe care numai dvs. le puteti sti, atata timp cat se presupune ca ati citit contractul inainte de a-l citi! Teoretic, in general, comisionul este datorat in masura in care dvs. achizitionati apartamentul vizionat, indiferent daca il cumparati prin intermediul respectivei agentii, al unei alte agentii (cum e cazul dvs.) sau mergeti ulterior singur si incheiati un precontract cu vanzatorul, "pe langa agentie" :P
Asadar, atata timp cat, in final, ati incheiat un precontract avand ca obiect apartamentul vizionat cu respectivii agenti, acestia au tot dreptul sa va ceara comisionul!!! :training: