avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobiliare (taxa de vizionare)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobiliare (taxa de vizionare)

de ceva vreme caut sa cumpar un apartament.cand in sfarsit l-am gasit, dupa ce am fost cu mai multi agenti imobiliari sa-l vad si la discutii, am incheiat un precontract cu proprietarul dupa discutii cu alt agent imobiliar.dupa 2 zile de la semnarea precontractului au inceput sa sune ceilalti agenti imobiliari (cu care am incheiat acte de vizitare la momentul respectiv) sa le platesc comisionul.
sunt obligat sa le platesc daca nu s-a finalizat tranzactia cu ei?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 10:04, 1 Iulie 2013
Raspunsul la intrebarea dvs. se regaseste in clauzele din contractul de vizionare, clauze pe care numai dvs. le puteti sti, atata timp cat se presupune ca ati citit contractul inainte de a-l citi! Teoretic, in general, comisionul este datorat in masura in care dvs. achizitionati apartamentul vizionat, indiferent daca il cumparati prin intermediul respectivei agentii, al unei alte agentii (cum e cazul dvs.) sau mergeti ulterior singur si incheiati un precontract cu vanzatorul, "pe langa agentie" :P
Asadar, atata timp cat, in final, ati incheiat un precontract avand ca obiect apartamentul vizionat cu respectivii agenti, acestia au tot dreptul sa va ceara comisionul!!! :training:
Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2013
Paula Tudor, Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision abuziv ionelgheonea ionelgheonea Am achizitionat un apartament pe care l-am vizionat cu 2 agentii. Am ales sa cumpar si sa platesc comision uneia din agentii, cu care am finalizat si ... (vezi toată discuția)
Comision agentie imobiliara alexutzu84 alexutzu84 Buna ziua tuturor, Ma confrunt cu urmatoarea problema: acum mai bine de un an ne cautam un apartament de cumparat si am apelat la o agentie imobiliara. Prin ... (vezi toată discuția)
Sora mea a vizionat, pentru mine, un apartament cu altă agenție decât aceea cu care am încheiat noi contract. putem fi obligați să plătim comision ambelor agenții? Wipo Wipo Buna ziua, suntem in cautarea unui apartament si in ultimele luni am fost sa vizitam o gramada de apartamente gasite pe site-uri de imobiliare, majoritatea ... (vezi toată discuția)