In luna iunie 2012 am dat de un anunt in Piata de cluj,o doamna Rus Floarea sa oferea sa infiinteze PFA-uri pentru un mic onorariu.Parea de treaba asa ca am mers la notar am facut o imputernicire pentru ca ea sa poata sa aranjeze lucrurile,si am primit datele ei de buletin, a cerut o copie a contractului decomandat intre mine si parintii mei pentru a avea sediul firmei(stau la casa), mi-a cerut 200 de ron pentrua demara procedurile.De atunci pana azi cred ca nu a rezolvat nimic, a venit de alte cateva ori la noi ca sa ceara alti bani pt stampile,si altele,a mai primit inca vreo 500 de ron aprox. Acum ori de cate ori o sun imi spune, da joia viitoare va aduc toate actele si chitantele pentru ca am gresit ceva si mai dureaza inca o saptamana. Sincer cred ca am fost excrocat. E oarecum si vina mea ca i-am dat banii fara un contract sau factura, dar nu credeam ca cineva e capabil sa se preteze la asemenea gainarii pentru 800ron...
Am datele ei de buletin si nr de tel.
Ma puteti sfatui ce as putea sa fac ca sa o pun dupa gratii pe aceasta infractoare?Imi puteti eventual sugera si un avocat care se ocupa cum trebuie de asemenea cazuri in Cluj-Napoca?
In primul rand, faceti un drum la Registrul Comertului si vedeti in ce stadiu se afla constituirea pfa-ului. Verificati dupa numele dv., pt ca pfa cuprinde obligatoriu numele titularului.
Cu privire la bani, inteleg ca nu aveti dovada ca i-ati achitat, astfel incat nu cred ca mai are rost sa discutam.
Puteti face o plangere penala pentru inselaciune, insa doar pentru a pune presiune pe ea. Personal cred ca nu este nicio infractiune. Nerespectarea obligatiilor pe care si le-a asumat decurg dintr-un contract civil(contract de mandat), iar solutia organelor penale mai mult ca sigur va fi in acest sens : neinceperea urmaririi penale si indicarea catre judecatorie pe cale civila.
Din pacate, sunt sigur ca o constituire de pfa nu ajunge 800 de lei, cu tot cu onorariul perceput de o persoana ABILITATA(avocat, biroul Registrului Comertului).