avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesorala

Dupa decesulu mamei in urma cu 9 ani, tata a refuzat si refuza si acum dezbaterea masei succesorale motivind ca dupa moartea sa tot mie imi va ramine totul, fiind unicul copil al cuplului. Problema e ca nu stiu ce sa fac: sa ma adresez unui notar sau la judecatorie pentru deschiderea masei succesorale? Cum e mai bine si mai avantajos(financiar vorbind) ? Si ce pot face daca tata refuza acest lucru?
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 19:21, 27 Iulie 2012
Dacă tatăl refuză să dezbateţi succesiunea , oricum veţi ajunge tot la instanţă să o dezbateţi.
Încercaţi să vă înţelegeţi totuşi şi să cădeţi de acord. Costurile nu diferă foarte mult de la notar la înstanţă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu ce va ajuta sa o dezbateti acum?Acum sau mai tarziu (cand nu va mai fi tatal in viata) tot veti plati impozitul. Daca veti insisita cu dezbaterea succesiunii fie la notar fie in instanta , nu veti face decat sa i intretineti relatii incordate cu singurul parinte pe care il mai aveti ! Oricum nu ati putea instraina nimic fara acordul lui si nu cred ca si-ar da acordul pentru a vinde ceva din bunurile sale dobandite impreuna cu mama dvs.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire si mostenitori Carmen Dumitrescu Carmen Dumitrescu Sunt 2 frati...parintii au decedat,mama in 1995 si tata in 2011...unul dintre frati locuieste in casa parintilor iar succesiune nu a fost facuta dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Succesiunea flobos656 flobos656 cine imi spune va rog, cit ma costa si ce acte imi trebuiesc pentru a face succesiunea dupa moartea tatalui meu. sunt fiu unic si mama este inca in viata. cum ... (vezi toată discuția)
Invitatie dezbatere succesiune sandru72 sandru72 succesiunea din partea lui tata este obligatorie santem 2 frati si mama in viata ce trebuie sa facem? va multumesc:O (vezi toată discuția)