Dupa decesulu mamei in urma cu 9 ani, tata a refuzat si refuza si acum dezbaterea masei succesorale motivind ca dupa moartea sa tot mie imi va ramine totul, fiind unicul copil al cuplului. Problema e ca nu stiu ce sa fac: sa ma adresez unui notar sau la judecatorie pentru deschiderea masei succesorale? Cum e mai bine si mai avantajos(financiar vorbind) ? Si ce pot face daca tata refuza acest lucru?
Dacă tatăl refuză să dezbateţi succesiunea , oricum veţi ajunge tot la instanţă să o dezbateţi.
Încercaţi să vă înţelegeţi totuşi şi să cădeţi de acord. Costurile nu diferă foarte mult de la notar la înstanţă.
d_doinita
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cu ce va ajuta sa o dezbateti acum?Acum sau mai tarziu (cand nu va mai fi tatal in viata) tot veti plati impozitul. Daca veti insisita cu dezbaterea succesiunii fie la notar fie in instanta , nu veti face decat sa i intretineti relatii incordate cu singurul parinte pe care il mai aveti ! Oricum nu ati putea instraina nimic fara acordul lui si nu cred ca si-ar da acordul pentru a vinde ceva din bunurile sale dobandite impreuna cu mama dvs.
Succesiunea
flobos656
cine imi spune va rog, cit ma costa si ce acte imi trebuiesc pentru a face succesiunea dupa moartea tatalui meu. sunt fiu unic si mama este inca in viata. cum ... (vezi toată discuția)