avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retinere bonuri de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retinere bonuri de masa

Va rog sa imi spuneti daca este corect ca bonurile de masa sa fie retinute ca urmare a neindiplinirii unui anumit plafon de incasari avute cu doua luni in urma(plafon nespecificat in prealabil), ca si sanctiune, fara avertizare prealabila si pentru care s-a retinut impozit din salariul de baza.

In adeverinta de venit eliberata de unitate , bonurile de masa figureaza ca si venituri primite de angajat in perioada in care nu s-au acordat.

Daca acestea au fost comandate, este normal sa fie folosite de catre angajator in alte scopuri decat acordarea acestora angajatului pe numele caruia sunt comandate (stimularea altor angajati sub forma de premii pt rezultate bune etc)


Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:34, 28 Iulie 2012
Nu este legal sa vi se retina bonurile de masa pentru neindeplinirea target-ului ... insa verificati daca in c..c.m. aplicabil angajatorui sau in reg.intern al acestuia exista clauze privind acordarea alocaţiei individuale de hrană sub forma tichetelor de masă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-au taiat bonurile de masa vasileconstantin vasileconstantin Buna ziua, sunt angajat la un supermarket, de 1 saptamana am fost in concediu iar astazi am revenit la munca unde am aflat ca mi-au fost taiate bonurile de ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa bubu.g bubu.g pot acorda bonuri de masa diferentiat la angajati, adica la unu 5 bonuri la altul 10?adica intr-un fel in functie de cum isi desfasoara activitatea? (vezi toată discuția)
Retinere tichete de masa flory1986 flory1986 sotul meu lucreaza ca si sef de departament la o companie care detine un lant de magazine. in fiecare luna pe langa salariu ia si 24 de tichete de masa sub ... (vezi toată discuția)