avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... autoritatea tutelara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

autoritatea tutelara

buna ziua,
am si eu o intrebare cu referire la autoritatea tutelara.
pana de curand ne adresam primariei, dar acum am inteles ca pentru aceasta problema trebuie sa ne adresam judecatoriei ptr obtine o dispozitie de curatela.
am inteles ca se face o actiune si judecatoria da aceasta dispozitie.
este vorba despre un minor care trebuie sa fie reprezentat de mama sa in diferite cazuri.
de exemplu acum ptr a depune o cerere la eon, avem nevoie de acea dispozitie, intrucat proprietar este minorul.
stiti cumva cam ce ar trebui sa cuprinda acea cerere catre judecatorie, intrucat nu as mai apela la domnii avocati.
multumim.
Cel mai recent răspuns: wasea , utilizator 23:49, 3 August 2012
Parintele e reprezentantul legal al copilului. Numai daca apar interese contrare, nu il poate reprezenta sau asista si atunci aveti nevoie de curator.. ( il reprezenta daca minorul are pana in 14 ani, sau asista daca a implinit 14 ani, dar nu inca 18).
Pt acte de dispozitie ( vanzarea, schimbul, donatia, renuntarea la un drept ), veti cere incuviintarea autoritatii tutelare.

In relatia cu eon, faceti cererea cu numele dvs , in calitate de reprezentant legal al minorului

din pacate, va spun ca am fost la eon si ei au cerut acea dispozitie. am discutat cu un avocat si ne-a explicat care sant pasii dar este costisitor onorariul.
va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, transfer proprietate bunic - nepot minor aleluia2015 aleluia2015 Buna ziua, in calitate de bunic pot trece casa pe numele nepoatei care are 5 ani.? Multumesc (vezi toată discuția)
Vanzarea unui imobil in coproprietate cu un minor milka007 milka007 Daca minorul are 15 ani poate sa hotarasca: singur ,sub tutela mamei , sau trebuie instituit curator? (vezi toată discuția)
Vanzare imobil MARGARITc MARGARITc Doresc sa ma ajutati sa obtin informatii privind urmatoarea situatie: Fiica mea, acum in varsta de 11 ani a cumparat prin intermediul unui curator un imobil. ... (vezi toată discuția)