avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Freelancer - PFA/SRL? Please help!
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Freelancer - PFA/SRL? Please help!

Vin si eu cu o problema. As vrea sa lucrez pentru o firma din afara. Care e cea mai simpal si ok varianta? sa ma fac PFA? SRL?

Cum se face PFA-ul? E greu rau? Renteaza? cat dureaza? Adica ar fi vorba de un contract de consultanta din partea mea, platit destul de prost. Intrebarea e: cat de complicat e sa fac PFA si cat de mare e impozitul? Ideea e ca daca e foarte greu si nu mai raman cu mare lucru, mai bine renunt din start. Nu?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 18:33, 30 Iulie 2012
buna ziua.
e posibil sa fie mult mai simplu cu o intreprindere individuala.mergeti la un birou care se ocupa cu infiintarea de srl-uri,pfa,ii...etc sa va explice care este cea mai buna varianta.succes.
Documentele necesare pentru înregistrarea în registrul comerţului, înregistrarea fiscală şi autorizarea funcţionării a persoanelor fizice autorizate le gasiti aici:
[ link extern ]

Puteti lua legatura cu biroul unic din cadrul oficiului registrului comertului teritorial in raza caruia aveti domiciliul.


Daca spuneti sa remuneratia este destul de mica atunci un srl nu este solutia potrivita. Un PFA poate fi varianta mai buna. Gasiti pe acest forum toate informatiile de care aveti nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma Daria B. Daria B. Buna ziua, As vrea sa infiintez o firma ca sa pot emite facturi pentru serviciile prestate si nu stiu care varianta e mai buna si din punctul de vedere al ... (vezi toată discuția)
Pot deveni consultant? loredana1973 loredana1973 Buna ziua.Am terminat Facultatea de Inginerie Economica in Domeniul Mecanic,am absolvit Masteratul:Ingineria si Managementul Afacerii.Credeti ca pot devenii ... (vezi toată discuția)
Unde deschid pfa-ul? purcelo purcelo La locul de domiciliu sau unde am contractul de închiriere pentru birou? (vezi toată discuția)