avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intabulare partiala
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intabulare partiala

Buna ziua!Am cumparat un teren cu suprafata de 330 mp pe care am edificat o vila in anul 2008.Am constatat cu satisfactie:oops: ca vecinul din partea de sud (fiind o institutie publica) este cu limita de proprietate in exteriorul limitei de proprietate din actele de posesie pentru terenul pe care l-am cumparat (certificatul de cadastru, intabulare, etc), mai exact rezulta pe toata lungimea limitei de proprietate catre sud un "surplus " de teren (liber, viran) de 70mp. Vanzatorii mi-au spus de acest lucru acum 4 ani cand am cumparat terenul (ca exista acest surplus de teren), iar institutia publica are gardul din metal cu fundatie si este exclus sa-l fi mutat cineva(gardul). In acest moment eu ma folosesc de acest teren(fiind o fasie de teren 3 metri liniari stradali si aproape 0,5 ml in spatele curtii.As dori sa stiu daca pot intra (si cum?) in posesie, el nefiind revendicat de cineva(in speta institutia publica sau altcineva).Am incercat sa merg sa refac certificatul de cadastru dar mi-au spus ca numai prin hot judecatoreasca.Alta cale nu este?Va multumesc anticipat!:thumbup:
Cel mai recent răspuns: tmihai2006 , utilizator 10:40, 30 Iulie 2012
Fiind vorba despre suprafaţa d-voastră de 300mp. dobândită prin contract vânzare cumpărare, aţi avea dreptul la o rectificare de C.F cu maximum 5%, rectificare care se poate face în mod amiabil, cu p,verbal vecinătate,Fiind o suprafaţă de 70mp. aceasta depăşeşte aceşti 5%(deci 15 mp.) şi numai în instanţă, prin hotărâre judecătorească, aţi avea dreptul la suprafaţa de 70mp.(respectiv o acţiune în constatare a unei suprafeţe mai mari faţă de acte, )
va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta intre suprafata scrisa in cartea funciara si suprafata reala balisdanconstantin balisdanconstantin Buna seara! doresc sa cumpar de la parintii mei o bucata de pamant .Am chiemat un topograf pentru a masura si a face demersurile de dezmembrare a ... (vezi toată discuția)
Sunt proprietarul unui teren în suprafață de 509 mp având ... sylvian10 sylvian10 Sunt proprietarul unui teren în suprafață de 509 mp având o deschidere de aproximativ 23 ml. Accesul la teren se realizează prin intermediul unui drum de ... (vezi toată discuția)
Expertiza - granituire tytys tytys Am cumparat in anul 2005 o casa cu un teren aferent de 1500 mp conform titlului de proprietate al fostilor proprietari,iar expertul dupa efectuarea ... (vezi toată discuția)