Ieri am trimis actele pentru înregistrarea unei mărci însoțită de o reprezentare grafică.
reprezentarea grafică are dimensiunea de 4,2x4,2 cm. Este prea mică reprezentarea? Poate duce la invalidarea cererii? Este nevoie/pot să trimit un desen de dimensiuni mai mari (până în 8 cm) pînă la publicarea cererii?
Buna ziua. Daca le-ati trimis prin posta vineri, actele vor ajunge cel mai probabil luni la registratura, iar la examinare preliminara de abia marti. Deci, este inutil sa sunati luni la examinare preliminara. Incercati la registratura cereri de marca (prin centrala). De asemenea, seful sectorului dl. Ovidiu Dinescu, este in concediu incepand de luni.
Cand faceti adresa cu noile reproduceri sa specificati ca acestea nu le inlocuiesc pe cele vechi, ci doar sunt la alta dimnesiune, in caz contrar fiind posibil sa primiti o alta data de depozit.
Mult succes!
din situatia de fapt avand in vedere ca dvs trebuia sa platiti odata cu depunerea cererii taxa de inregistrare a cererii si taxa de publicare, nu cred ca aveti o cerere reglementar depusa din moment ce nu ati achitat aceste taxe la depunere (ati spus ca ati trimis cererea prin posta)
@edipav,
Am depus cererea prin poștă cu dovada achitării tuturor plăților atașată. A fost confirmat de OSIM că totul este în regulă. Iar dimensiunea minimă mi s-a spus de la OSIM că nu contează atâta vreme cât se disting elementele reprezentării grafice. Am trimis înainte de primirea răspunsului o reprezentare 7x7 care să fie atașată dosarului.